Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Astropohdintoja -blogi

28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301

Subscribe RSS

 9.1.2018 Aurinko, Venus, Pluto yhtymä
03.01.2018 19:19 | Emelia

Venus ja Aurinko yhtymässä Plutoon 9.1.2018

Harvemmin tulee näitä ”pikaisia bloggauksia” tehtyä, mutta tässä tulee nyt yksi.

Venus ja Aurinko ovat nyt kulkeneet ”yhdessä käsikädessä” Kauriissa ja jatkavat matkaansa yhdessä tammikuun puoleen väliin saakka, kunnes Venus tekee pikapyrähdyksen ja joutuu Vesimieheen ennen Aurinkoa.

Tällä hetkellä nämä kaksi taivaankappaletta kulkevat siis taivaalla n. asteen etäisyydellä yhtymässä toisiinsa ja tulevat kohtaamaan ensi viikolla 9.1.2018 tiistaina Pluton Kauriin 19 asteessa.

Pikaisella haulla tästä ei juuri löytynyt erityisen paljon textejä verkon ihmeellisestä maailmasta, mutta huomiotta tilannetta ei voine jättää.

Tapahtuuhan kohtaaminen johtavassa merkissä (Kauris) ja mukana on myös johtavan merkin eli Vaa’an hallitsija Venus.

Yksistään Venuksen ja Pluton välinen yhtymä johdattaa meitä kulkemaan syvissä vesissä erityisesti tunteiden, rakkauden ja kiintymyksen alueilla, mutta Auringon osallisuus siihen nostattaa nämä asiat valokeilaan. Ihmiset, joilla on Pluton ja Venuksen yhtymä syntymäkartoillaan voivat käydä läpi elämänsä aikana hyvin syvällisiä kokemuksia ja oppia itsestään ihmissuhteittensa kautta. Kaikki mitä nyt nousee esiin tai paljastuu, ei ole välttämättä hyvää ja kaunista.

Tr. Venuksen ja Pluton yhtymä transiittina on nopea, luonnollisesti koska Venus kulkee nopsaan tahtiin, mutta vaikutuksiltaan intensiivinen ja vahva. Se yhdistää kiihkeyden ja intohimon ihmisissä, ja voi toteutua niin flirttinä, kuin seksuaalisella tasolla, mutta myös erittäin syväluotaavina keskusteluina. Pinnallisuus ei kiinnosta ja samalla ei välttämättä edes tiedosteta omaa voimallisuutta, määrätietoisuutta ja tahtotilaa. Ihmissuhteiden lisäksi nyt voi tapahtua myös taloudellisella alueella, luovilla aloilla voidaan vaikuttaa ihmisiin ja heidän ajatteluunsa, tai nähdä melkoisia esityksiä.

Auringon ja Pluton yhtymä nostaa esiin ja valokeilaan määrätietoisuuden ja päämäärätietoisuuden. Oman asian ajaminen toisten vastustuksesta tai mielipiteistä välittämättä on enemmän kuin mahdollista. Voiman käyttö, tahtojen taistot tai koston suunnittelukin voivat tulla nyt kyseeseen.

Transiitin tuomat haasteellisuudet voivat näkyä jo tulevana viikonloppuna, mutta viimeistään maanantaina 8.1.2018 ne aktivoituvat, kun Aurinko ja Venus tulet asteen etäisyydelle Plutosta. Tilanne kulminoituu tiistaina, mutta vaikuttanee ensi viikon lopulle, kunnes Venus ja Aurinko ovat viikonloppua kohden etääntyneet Plutosta riittävästi.

Erityisen vahvasti tämän transiittiohituksen todennäköisesti voimme kokea me kaikki, joilla on tekijöitä johtavien merkkien (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris) 19 asteen tuntumassa. Mitä tarkempaa orbia käyttää, sen vahvempi vaikutus. Ravun 19 aste on suoraan oppositiossa ja Vaaka-Oinas neliöissä.

Pluton vahva paine on vaikuttanut tällä Kauriin kohdalla jo pidemmän aikaa ja tuntunut varmasti meillä kaikilla joilla on tekijöitä tuon asteen tienoilla. Allekirjoittaneella on esimerkiksi radix Venus 18 asteessa Vaakaa ja tällä hetkellä ”sen päällä” progressiivinen Aurinko, joten Pluton neliö on tuntunut ja tuntuu. Ja siinä olisi aivan riittämiin sellaisenaankin. 

Pluto neliössä ja oppositiossa Venukseen vaatimalla vaatii kiinnittämään huomiota paitsi ihmissuhteisiin, myös niiden laatuun ja kuinka toiset kohtelevat ja arvostavat itseä suhteissa. Ihmissuhteiden erilaiset puolet näkyvät selvemmin ja erilaisia asioita paljastuu, sillä se on Pluton tehtävä ja luonne. Paljastaa. Kontrollin ja hallinnan tekijänä Pluto haluaa myös ihmissuhteisiin hallintaa ja järjestystä, ja paljastaa helposti manipuloinnin ja vaikuttamisen. Kuinka annamme itseämme kohdella, kuinka kohtelemme itseämme suhteissa toisiin.

Venus neliössä Venukseen on hienovarainen transiitti, joka voi kuitenkin suistaa ihmissuhteita epätasapainoon, ja nyt esiin nousevat eroavaisuudet maussa, tyylissä ja tunteiden ilmaisussa, voivat vaikuttaa suhteisiin.

Venuksen oppositio Venukseen voi nostaa esiin erilaiset arvot ja arvostukset. Voidaan vahvasti kokea arvostuksen puutetta, tulla torjutuksi tai kokea olevansa aliarvostettu tai vailla rakkautta. Riitelyn sijaan voidaan vetäytyä ja etääntyä suhteessa läheisestä ihmisestä ja etsiä lohtua shoppaillen, syöden tai paeten jonkin itselle miellyttävän pariin.

Mielenkiintoista vuoden 2018 toista (2.) viikkoa odotellen. Koitetaan pitää hermot kurissa, päät kylmänä ja sydämet avoimina kaikelle hyvälle.


 - Emelia | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
|
 Vähän mennyttä ja vähän tulevaa...
21.12.2017 11:48 | Emelia

Katsaus kuluneeseen vuoteen ja kurkistus tulevaisuuteen, vuoteen 2018…

Minulla on ollut tapana täällä blogissa tehdä tässä kalenterivuoden päättyessä jonkinlainen yhteenveto kuluneesta vuodesta, vähän kertoa millaista on ollut ja kurkistaa tulevaisuuteen.

Tällä kertaa ei ole tulkinnoista juurikaan kerrottavaa, koska olen tehnyt niitä niin vähän. Keväällä oli tietty pyrähdys, kun mainostin juuri ennen hintojen nostoa ja tilauksia tuli, mutta niin vähän ettei niistä kannata erikseen mainita. Edellisenä syksynä keväälle 2017 suunnitellut kurssit jäivät toteutumatta, kun ilmoittautumisia ei ollut.

Kesän aikana koetin saada jonkinlaisia verkkokursseja aikaiseksi, mutta kiinnostus niihinkin oli kovin vähäistä. Kiitokset kuitenkin niille muutamille innokkaille, jotka ovat s-postitse kanssani viestitelleet ja kurssipaketit ostivat.

On huomattavaa, että taloudellinen ja myös henkinen/ yhteiskunnallinen tilanne näkyy hyvin selkeästi tässä ajassa. Omalla kohdallani Saturnus on pitkin kulunutta kalenterivuotta junnannut Askendenttini tuntumassa ja sekstiilissä Keskitaivaalleni, kvinkunssissa Iclle ja Saturnukseeni kuluttaen niin henkisiä, fyysisiä ja taloudellisiakin voimavaroja. Nykyisessä tilanteessa on oltava hyvin varovainen kaikenlaisissa tekemisissä, sillä aiemmin helppo kevytyrittäjyys on nyt tehty aika hankalaksi ja saa olla varovainen, ettei sivutoiminen harrastus tule ”leimatuksi” oikeaksi yrittäjyydeksi.

Olen nyttemmin luopumassa edellä kuvatuista "verkkokursseista" ja tarjolla onkin nyt suomenkielisiä materiaalipaketteja pdf-muodossa sähköpostiin. Näistä tietoa löytyy jo FB-sivuilta (Emelian Auringon Paluu tulikinnat) ja päivittelen tänne sivuillekin tiedot kunhan vain ehdin. Ja mikäli jollakulla on halukkuutta opiskella ohjauksella netin/ sähköpostin välityksellä, voidaan näistäkin asioista aina keskustella erikseen...


 

Vain noin vuorokausi Saturnuksen siirryttyä Kauriiseen, sen perässä siirtyy myös Aurinko Kauriiseen tänä iltana 21.12.2017 kello 18.27 meidän aikaa ja meillä on siis Talvipäivänseisaus. Vuoden lyhyin päivä, vähiten valoisaa aikaa.

Joissain kirjoituksissa tätä on kuvattu pitkästä aikaa ankeimmaksi ajankohdaksi, kun Aurinko on yhtymässä Saturnukseen Kauriissa, mutta enpä tiedä. Aurinko on kontaktissa Saturnukseen monta kertaa vuodessa ja ohittaa sen nopeasti vuosittain (yhtymässä), joten eipä nyt kovin ihmeellinen tapahtuma. Valoa kohti tässä kuitenkin mennään.

Talvipäivänseisaus on täällä meillä, pohjoisella pallonpuoliskolla, erityisesti yksi neljästä merkityksellisimmistä taitekohdista. Tuolloin Aurinko ylittää jälleen Kauriin kääntöpiirin ja siirtyy pikkuhiljaa kohti pallon pohjoista puolta ja vihdoin valon määrä täällä alkaa jälleen lisääntyä. Jo viikonloppuna päivä on muutaman minuutin pidempi ja ensi viikolla eron toivottavasti huomaakin. Ainakin täällä Keski- Suomessa on ollut jo useamman viikon todella pilvistä ja runsaasti lumisateita, joten lisää päivänvaloa on jo kaivattukin.

Astrologinen vuosihan jakaantuu neljään taitekohtaan, joista astrologinen uusivuosi on Oinas ingressi, Vernal Equinox /Kevätpäiväntasaus keväällä,jolloin Aurinko ylittää ekvaattorin ja Kesäpäivänseisaus/Summer Solstice juhannuksen tienoilla toinen taitekohta, Syyspäiväntasaus / Autumnal Equinox syksyllä alkaa lyhentää päivää ja Talvipäivänseisaus / Winter Solstice siis viimeisenä. Luonnon ja Maan kiertokulkuun perustuvassa astrologiassa kalenterivuodella ei siis ole mitään muuta merkitystä kuin vuosilukujen ilmoittaminen. Nämä kaikki neljä ajankohtaa ilmaisevat Auringon siirtymisen johtavien merkkien ensimmäisille asteille ja aktiivisen ajankohdan alkua.

Astrologisesti Talvipäivänseisauksesta alkaa vasta vuodenkierron viimeinen neljännes, eli Kauriin, Vesimiehen ja Kalojen (Huoneet 10.-12.) aikakausi. Eli samaan aikaan kun tarkastelemme kalenterivuoden alkua, voidaan tehdä myös yhteenvetoa menneestä ja suunnitella tulevaa, joka alkaa kevään ensimmäisestä päivästä, Oinas ingressistä.

Auringon ja Kuun kierrot jätän nyt väliin, niitä voi kukin seurailla omasta almanakastaan.


Seuraavaksi taivaan tulevia tapahtumia, alkaen tästä päivästä vuoden 2018 loppuun…

Saturnus on siis vaihtanut merkkiään ja siirtynyt 20.12.2017 Kauriiseen aamulla ja viipyy siellä noin 2,5 vuotta. Saturnus ei ehdi vuoden 2018 aikana kovin pitkälle Kauriissa, sillä se lähtee peruuttamaan huhtikuun neljännellä viikolla, 18.4.2018 Kauriin 9 asteesta 09’ ja peruuttelee koko kesän aina takaisin Kauriin 2 asteeseen 33’ ja lähtee jälleen etenemään vasta 6.9.2018. Saturnus siirtyy retronsa varjoalueelle jo tammikuun kolmannella viikolla ja pääsee jälkimmäiseltä varjoalueelta pois muutama viikko ennen vuoden 2018 loppua, joten peruuttelun teemat kattavat siis lähes koko vuoden. Vuonna 2020 Saturnus siirtyy Vesimieheen ensin maaliskuussa, mutta palaa sitten Kauriin puolelle retronsa aikana ja lopullisesti vaihtaa merkkiä Vesimiehen puolelle 2020 joulukuussa näihin aikoihin.

Haastava Saturnuksen junnannut tilanne Jousimiehen viimeisillä asteilla on varmasti vaikuttanut meistä moneen, eikä vielä oikeastaan tiedä varmuudella millaiset vaikutukset sen siirtymisellä Kauriiseen oikeastaan kullekin tulee tuomaan.

Kaikille joilla Saturnus on Kauriissa tämä Saturnuksen siirtymä tietää luonnollisesti Saturnuksen paluita, mutta sen hitaat ja voimakkaat transiitit kyllä vaikuttavat meihin muihinkin. Täydellisen kierroksensa Saturnus tekee hitaasti 28-29 vuodessa, joten sen paluut kyllä huomataan.

Kauriissa Saturnus on omalla alueellaan ja hallitsemassa merkissään. Vakaana taivaankappaleena Saturnus ja merkkinä Kauris vaatii arvostusta ja tunnustusta. Toisaalta tähän tilanteeseen liittyy myös vahvasti epäonnistumisen ja kasvojen menetyksen pelko myös. Saturnuksen hallitsemat ihmiset voivat olla hyvinkin herkkiä kritiikille ja heille hyväksytyksi tuleminen ja menestys / suosio voivat olla tärkeitä (oppositio Rapu). Saturnus hallitsee vastuuta ja velvollisuuksia, viranomaisia ja harkittuja päätöksiä. Sen alueelle kuuluvat myös pitkäjänteisyys, pitkäntähtäimen suunnitelmat ja projektit, sekä kärsivällisyys tai sen puute.

Saturnus liittyy mm. kohtuullistamiseen, rajoittamiseen, esteisiin, niukkuuteen ja voimavarojen vähenemiseen. Jousimiehessä kulkiessaan ovat nämä menneet ajoittain jopa ylilyönneiksi ja arjen realismi karusti avautunut useille.

Kauriiseen siirryttyään Saturnus saattaa heiluttaa karttakeppiään vielä enemmän, mutta toisaalta aina voi toivoa, että edessä olisi vakaammat ja rauhallisemmat ajat. Vaikka Saturnus rakentaakin perustuksia, ei toivottavasti kuitenkaan muureja. On mahdollista, että erilaisia rajoituksia tulee ja massoja pyritään hallitsemaan säädöksillä ja säännöillä, kun Saturnus on Kauriissa, esimerkkinä vaikkapa eri puolilla maailmaa tapahtuvat internetin käytön vapauteen liittyvät rajoitukset .

Myös ihmisten toiminnan ja valinnan vapautta voidaan rajoittaa monin tavoin. Toisaalta tämä on todennäköisesti myös pitkäjänteisen puurtamisen ja työskentelyn aikaa, kunnes Vesimiehen aikaan voidaan sitten esitellä uusia ideoita, ajatuksia ja kehitelmiä.

Kulkiessaan Kauriissa Saturnus on oma itsensä, koska se on kotonaan. Sen alueelle kuuluvat mm. rakenteet, luusto, ikääntyminen, vanhemmuus ja isähahmot, viranomaiset, päättävät tahot, aiemmin jo mainitut säännöt ja normit, rakennukset ja rakentaminen, valmistelut ja vahvistuminen. Näitä edellä kuvattuja määreitä vasten voi Saturnuksen siirtyminen Kauriiseen tuntua ankealta, tai sitten ei. Katsotaan mitä tuleman pitää.

Ceres on lähtenyt peruuttamaan muutama päivä sitten Leijonan 18 asteesta 12’ ja peruuttelee aina Leijonan 04 asteeseen 56’ ja 11.3.2018 saakka. Leijonassa Ceres kulkee siksi pitkälle kesään asti ja siirtyy Neitsyeen vasta kesäkuun viimeisellä viikolla. Vaakaan Ceres ehtii syyskuun toisella viikolla ja Skorpioniin marraskuun toiseksi viimeisellä viikolla ja jatkaa siellä vuoden 2018 loppuun.

Pallas on puolestaan kääntynyt viime viikolla jälleen kulkemaan eteenpäin Oinaan 25 asteesta 06’ ja kulkee Oinaassa aina 21.1.2018 asti ja siirtyy sitten Härkään. Kaksosiin Pallas ehtii maaliskuun lopussa, Rapuun toukokuun lopussa, Leijonaan 11.7.2018, Neitsyeen syyskuun ensimmäisellä viikolla ja Vaakaan, jossa viipyy vuoden 2018 loppuun, se ehtii marraskuun toisella viikolla.

Juno on juuri siirtynyt Vesimieheen ja viipyy siellä helmikuun loppuun, siirtyen sitten Kaloihin. Oinaaseen Juno ehtii huhtikuun lopussa ja Härkään kesäkuun lopulla. Kaksosiin Juno ehtii syyskuun lopullaa, mutta peruuttaa sitten takaisin Härkään lokakuun lopussa ja peruuttaa vuoden 2018 loppuun mennessä aina Härän 20 asteeseen 35’.

Vesta kulkee tällä hetkellä Skorpionin 17 asteessa ja jatkaa siellä matkaansa aina tammikuun 2018 puoleen väliin asti siirtyne sitten Jousimieheen. Kauriiseen Vesta ehtii huhtikuun alkupuolella, mutta lähtee peruuttamaan toukokuun toisella viikolla Kauriin 04 asteesta 52’ retroillen Jousimiehen 22 asteeseen 09’ ja heinäkuun loppuun saakka, Jousimiehen 22 asteeseen 09’ ja heinäkuun loppuun saakka. Kauriiseen Vesta palaa takaisin syyskuun kolmannella viikolla ja ehtii Vesimieheen joulukuun toisella viikolla.

Lilith (Musta Kuu) kulkee tällä hetkellä Kauriin alussa 04 astetta 35’ ja kulkee hitaasti Kauriissa aina elokuun toiselle viikolle asti, jolloin siirtyy Vesimieheen ja jatkaa siellä aina vuoden 2018 loppuun ja Vesimiehen 16 asteeseen 18’.

Chiron lopetti peruutuksensa joulukuun 2017 alussa ja kulkee tällä hetkellä hitaasti Kalojen 24 asteessa edelleen. Oinaaseen Chiron ehtinee huhtikuun lopussa ja lähtee jälleen peruuttamaan  Oinaan 02 asteesta 24’ heinäkuun toisella viikolla, retroillen aina takaisin Kalojen 27 asteeseen 56’ ja joulukuun 2018 alkuun asti.

Merkurius peruuttelee vielä hitaanlaisesti hetken, mutta lähtee kulkemaan jo ensi viikonloppuna jälleen eteenpäin. Merkurius on peruutellut Jousimiehen lopusta 29 astetta 19’ aina 13 asteeseen asti ja lähtee nyt kulkemaan siellä takaisin päin aina tammikuun toiselle viikolle 2018 asti, jolloin siirtyy sitten myös Kauriiseen. Vesimieheen Merkurius ehtii tammikuun lopussa, Kaloihin 18.2.2018, ja Oinaaseen 6.3.2018. Vuoden 2018 ensimmäinen Merkurius retro alkaa 23.3.2018 Oinaan 16 asteesta 54’ ja kestää aina 15.4.2018 ja Oinaan 04 asteeseen ja 47’asti. Härkään Merkurius ehtii 13.5.2018 ja Kaksosiin 2.5.2018. Rapuun Merkurius siirtyy 12.6.2018 ja Leijonaan 29.6.2018. Merkuriuksen toinen retro alkaa 26.7.2018 Leijonan 23 asteesta 27’ ja kestää aina 19.8.2018 ja Leijonan 11 asteeseen 32’ asti. Vaakaan Merkurius ehtii 22.9.2018, Skorpioniin 10.10.2018 ja Jousimieheen 31.10.2018. Vuoden 2018 kolmas Merkuriuksen peruutus alkaa 17.11.2018 Jousimiehen 13 asteesta 29’ ja jatkuu aina 7.12.2018 ja 27 asteeseen 18 Skorpionia asti. Jousimieheen Merkurius palaa 13.12.2018 ja jatkaa siellä kulkuaan vuoden loppuun.

Venus siirtyy seuraavana Kauriiseen Tapaninpäivänä 26.12.2017 ja kulkee siellä aina 17.1.2018 asti, jolloin juuri ennen merkinvaihdosta Vesimieheen on yhtymässä molempiin Valoihin ja Täydenkuun osana. Kaloihin Venus pääsee 11.2.2018, Oinaaseen 7.3.2018 ja Härkään 31.3.2018. Kaksosiin Venus ehtii vasta 25.4. ja Rapuun 20.5.2018. Leijonaan Venus tulee 14.6., Neitsyeen 10.7. ja Vaakaan 7.8. sekä Skorpioniin 9.9.2018. Peruuttamaankin Venus ehtii vielä vuoden 2018 aikana ja aloittaa retronsa 6.10.2018 Skorpionin 10 asteesta 50’ ja peruuttelee takaisin Vaa’an 25 asteeseen 15’ ja 16.11.2018 asti. Takaisin Skorpioniin Venus palaa 3.12.2018 ja pois peruutuksensa alueelta Venus ehtii juuri joulukuun kolmannen viikon lopulla jatkaen lopun vuotta Skorpionissa.

Mars siirtyi juuri pari viikkoa sitten Skorpioniin ja kulkee siellä, kunnes siirtyy Jousimieheen 27.1.2018. Kauriiseen Mars ehtii 18.3.2018 ja Vesimieheen 16.5.2018. Marsin peruutus alkaa 27.6.2018 Vesimiehen 09 asteesta 13’ ja jatkuu aina Kauriin 28 asteeseen 37’ ja 28.8.2018 asti. Marsin kohdalla kannattaa huomioida, että se on jo sen verran hitaampi liikkuja, että se on pysähdyksissä pari päivään peruutuksensa alussa ja lopussa. Takaisin Vesimieheen Mars pääsee11.9.2018 ja pois varjoalueeltaan lokakuun toisen viikon lopussa. Kaloihin Mars ehtii 16.11.2018 ja kulkee siellä vuoden 2018 loppuun saakka.

Jupiter kulkee tällä hetkellä 7 asteessa Skorpionia ja kulkee Skorpionissa aina 8.11.2018 saakka. Jupiter peruuttelee ensi vuonna jälleen monta kuukautta Skorpionin 23 asteesta 13’ ja 9.3.2018 alkaen, aina Skorpionin 13 asteeseen 21’ ja 11.7.2018 asti. Peruutuksensa alueelta Jupiter pääsee pois lokakuun 2018 toisella viikolla. Jousimiehessä Jupiter kulkee sitten loppu vuoden 8.11.2018 alkaen.

Uranus retroilee parhaillaan Oinaan 24 asteessa kulkee takaperoisesti aina 3.1.2018 asti, jolloin suunta hitaasti muuttuu kaariminuuteissa tammikuun aikana. Asteen verran eteenpäin Uranus pääsee Oinaassa helmikuun 2018 puoliväliin mennessä ja Härkään se vihdoin ehtii (hetkeksi) 15.5.2018. Uudelleen peruuttamaan Uranus lähtee jälleen 8.8.2018 Härän 2 asteesta 34’ ja peruuttaakin sitten takaisin Oinaaseen ja 28 asteeseen 36’ tammikuulle 2019 asti.

Neptunus puolestaan kulkee omaan verkkaiseen tahtiinsa omassa merkissään, Kalojen 11 asteessa tällä hetkellä. Kovin pitkälle tuosta asteesta Neptunus ei vuoden 2018 aikana ehdi, sillä se lähtee peruuttamaan 19.6.2018 Kalojen 16 asteesta 30’ ja kulkee takaperoisesti aina 25.11.2018 ja 13 astetta 42’ Kaloja. Vuoden 2018 päättyessä Neptunus on Kalojen 14 asteessa 04’.

Pluto kulkee tällä hetkellä Kauriin 18 asteessa ja hiipii hiljaa kevään aikana eteenpäin, kunnes lähtee jälleen peruuttamaan 23.4.2018 Kauriin 21 asteesta 17 ja retroilee sitten koko kesän aina 2.10.2018 ja Kalojen 18 asteeseen 45’ takaisin. Peruutuksensa varjoalueelta Pluto ei enää ehdi vuoden 2018 aikana pois.

Kannattaa huomioida, että kesällä heinä- elokuussa 2018 on jälleen siis odotettavissa useita samanaikaisesti peruuttavia taivaankappaleita taivaalla.


Vuoden 2018 Uusikuut ja Täysikuut, sekä pimennykset jakautuvat kuukausille seuraavasti

Uusikuu

Täysikuu

17.1.2018

26°Kauris 54’

 

2.1.2018

11º Rapua 38’

 

15.2.2018

27°Vesimies 03’

Osittainen Auringonpimennys

31.1.2018

11ºLeijona 37’

Täydellinen Kuunpimennys

17.3.2018

26º Kalat 58’

 

2.3.2018

11° Neitsyt

 

16.4.2018

26° Oinas 02’

 

31.3.2018

10º Vaaka 45’

 

15.5.2018

24º Härkä 36’

 

30.4.2018

9° Skorpioni 39’

 

13.6.2018

22° Kaksonen 44’

 

29.5.2018

8º Jousimies 10’

 

13.7.2018

20º Rapu 41’

Osittainen Auringonpimennys

28.6.2018

6° Kauris 28’

 

11.8.2018

18° Leijona 42’

Osittainen Auringonpimennys

27.7.2018

4º Vesimies 45’

Täydellinen Kuunpimennys

9.9.2018

17º Neitsyt 00’

 

26.8.2018

3° Kalat 12’

 

9.10.2018

15° Vaaka 48’

 

25.9.2018

2º Oinas 00’

 

7.11.2018

15º Skorpioni 11’

 

24.10.2018

1° Härkä 13’

 

7.12.2018

15° Jousimies 07’

 

23.11.2018

0º Kaksoset 52’

 

 

 

 

22.12.2018

0° Rapu 48’

 

 


 - Emelia | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
|
 Jupiterin Paluita ja näkökulmia tulkintaan
18.10.2017 22:56 | Emelia

Jupiter ja sen paluu

Allekirjoittaneen Jupiter teki viime yönä (02:44) 12 vuoden jälkeen paluunsa samalle asteelle, jolla se oli syntymäni hetkellä.

Olen vuonna 2013 kasannut aiheesta luentorungon ja esittänyt sen parissakin paikassa. Ja ajattelin tässä vähäsen avata aihetta…

Jupiterin 12 vuoden kierros on mielenkiintoinen siksi, että se on Mars Paluiden jälkeen oikeastaan viimeinen, jota pystyy omassa elämässä seuraamaan ja sen mukaisesti mitä se pitää sisällään.

Nämä Jupiterin Paluut ovat siten merkityksellisiä, että ne asettavat ja osoittavat tulevien 12 vuoden ajanjakson alkua joka liittyy henkisiin ja materialistisiin ylä- ja alamäkiin, kuin myös sosiaalisen tiedostamisen lisäämiseen.

Jupiterin Paluu myös heijastelee tulevia trendejä, tilanteita ja käännekohtia jotka voivat vaikuttaa positiivisesti tai negatiivisesti vakaumuksiin, maailmankatsomukseen ja kokemuksiin, sekä niiden laajentumiseen / kasvuun. Taivaankappaleena Jupiter edustaa näkemyksiämme, ja sen paluu kertoo asemastamme ja suhteestamme muuhun maailmaan.

Jupiteriin usein liitettyjä sanoja ovat laajentuminen, kasvu, lisääntyminen, avartuminen, runsaus, liiallisuus, liioittelu, inflaatio, tuhlaavuus, varakkuus, menestys jne. ja kaikissa näissä on myös negatiiviset puolensa. Jupiteriin liittyy myös anteliaisuus, tutkimus, oppiminen, armo ja armeliaisuus, jalomielisyys, filosofia, vakaumukset, itsensä kehittäminen, itserakkaus, onnekkuus jne. joten iso taivaankappale sisältää teemoja laidasta toiseen.

Ensimmäinen Jupiterin Paluu tapahtuu n. 12 vuoden iässä ja merkitsee tavallisesti viimeistään lapsuuden loppua sekä puberteetin alkua, kasvua kohti aikuisuutta. Tässä vaiheessa käydään koulua ja opiskellaan, mutta myös saadaan elämänkokemuksia ja lapsuuden pienemmät perhekeskeiset ympyrät laajentuvat, tulee uusia ihmissuhteita ja kumppanuuksia jne. ja elinpiiri laajentuu.

Jupiterin toinen Paluu tapahtuu n. 24 vuoden iässä, jolloin ollaan jo hyvän matkaa kuljettu aikuisuudessa, toiset valmistuvat ammatteihin, toiset löytävät vihdoin oman polkunsa ja lähtevät opiskelemaan, aikuisuuden ihmissuhteet muodostuvat, parisuhteet, perustetaan perheitä jne.

Näitä 12 vuoden välein tapahtuvia elämänkäännekohtia taaksepäin tarkastelemalla voidaan nähdä kuinka eri elämänvaiheissa juuri Jupiterin Paluu on ollut mukana ja osallisena tapahtumissa.

Jupiterin paluuta voidaan tulkita usealla erilaisella tavalla;

1.      Jupiterin paluu-karttana suhteessa syntymäkarttaan

2.      Jupiterin yhtymänä omaan Jupiteriin

3.      Jupiterin transiitteina Jupiterin Paluulle

4.      Jakamalla Jupiterin kierros 12 jaksoon

Näistä vaihtoehdoista itse tarkastelen tavallisesti Jupiterin Paluuta suhteessa syntymäkarttaan, sekä Jupiterin transiitteja omalle paluulleen, mutta myös Jupiterin Jaksot ovat mielenkiintoisia.

Jupiter viihtyy yhdessä merkissä noin 12 kuukautta ja se peruuttaa vuosittain jonkin aikaa.

Jupiter, sen liike, sijainti ja paluu, heijastelevat henkisyyttä (spirit), vakaumuksellisuutta, näkökulmia, ajattelumalleja ja tunteita. Kuinka suhtaudumme elämään ja katsomme maailmaa.

Tätäkin paluukarttaa tarkastellaan ja tulkitaan samaan tapaan kuin muitakin, sillä erotuksella vain, että se heijastelee 12 vuoden periodia elämäntaipaleella. Kartta tehdään sille sijainnille, jolla paluun hetkellä ollaan, mutta muuttojen yhteydessä voidaan tarkastaa tilanne ja tehdä uusi kartta uudelle sijainnille.

Myös Jupiterin Paluulla on kartan energisin kohta sen Nousu, eli Askendentti, joka määrittelee periodin luonnetta ja kiinnostuksen kohteita. Askendentin merkki tarjoaa aina tietynlaisen näkökulman asioihin, ja erityisen mielenkiintoinen se on, jos omalla kartalla ei ole tekijöitä ao. merkissä.

Käyn tässä aluksi vähän läpi edellistä Jupiter Paluutani, koska taaksepäin on aina helpompaa katsoa kuin tulevaisuuteen.

Allekirjoittaneella oli edellisen Jupiterin kierroksen (2005-2017) varsinaisen paluun Askendentti Kauriissa, kolmiossa radixin Saturnukseen Härässä (Jupiter Paluun 2. Huoneessa) ja melkoisen raskassuoutuinen periodi tuo olikin. Runsaasti hitaita ja raskaita transiitteja, hitautta asioissa, vastustusta, pettymyksiä ja pysähtyneisyyttä, ja aivan viime ajat sitten myös vahvaa Saturnuksen vaikutusta. Radixilla Kauriista ei löydy mitään, se on 1. Huoneen ”komerossa”, mutta vastapäätä 05 astetta Rapua minulla on Kuu, ja tämän Jupiter Paluun 6. Huoneen kärki osui tarkalleen Kuulleni. Askendentin sijoittuminen kuitenkin radixin 1. Huoneeseen merkitsi henkilökohtaisen kasvun kannalta merkityksellistä ajanjaksoa.

Myös Solmut olivat ihmissuhteitten alueella tuolla paluulla, Yläsolmu Oinaassa 1. Huoneessa ja Alasolmu Vaa’assa 7. Huoneessa.

Jupiter oli (2005-2017) paluunsa 8. Huoneessa, aivan kuten radixillakin, tehden pääaspekteina ainoastaan Uranukseen kolmion, sekä neliön Chironiin ja Onnen Pisteeseen. Kontaktit Onnen Pisteeseen viittaavat aina kerran elämässä kohtaamisia ja tilaisuuksia, ja näitä on tässä ollut todellakin. Edellä mainittuihin taivaankappaleisiin liittyvät asiat, tapahtumat ja ihmiset ovat selkeästi olleet viimeisten 12 vuoden periodin keskeisiä tekijöitä. Syntymäkartallani Jupiter ei kuitenkaan tee aspekteja Chironiin tai Uranukseen, joten nämä kontaktit ovat enemmän ulkoisia ja maailmallisia, kun taas radixin Jupiterin ja Onnen Pisteen yhtymä (orbia 5 astetta yli merkkirajan) toi kerran elämässä tilaisuuksia useammankin kerran ja toimi henkilökohtaisemmalla tasolla. Ja tällä paluulla Onnen Piste vielä yhtymässä Jupiter Paluun Askendenttiin antoi sille erityisen energialatauksen.

Jupiterin alueen eli 9. Huoneen kärki osui kriittisesti Skorpionin 29 asteeseen, ja täytyy myöntää ajattelutapani ja näkemykseni monista asioista, sekä vakaumukseni ovat näiden vuosien aikana muuttunut, osa parempaan ja osa huonompaan suuntaan. Aurinkoni hallitsija Merkurius 03 astetta Jousimiestä 30’ oli Jupiterin alueella 9. Huoneessa ja hyvin tarkasti neliössä Aurinkooni (Neitsyen 2 asteessa), ja kuvaavaa onkin että olen viimeisten vuosien aikana opiskellut paljon itseäni kiinnostavia aiheita, kirjoittanut, ohjannut ja luennoinut liittyen omaan maailmankatsomukseeni, astrologiaan.

Jupiter Paluun tulevaisuuden, päämäärien ja tavoitteiden alue, eli Keskitaivas, Mc, oli Jupiterin alueella eli Jousimiehessä ja Pluto kulki tuolloin Jousimiehen lopussa myös, lähestyen radixin Askendenttiani. 11. Huoneen kärki oli tuolla Jupiter Paluulla tarkasti syntymäkartan Askendentilla ja Venus 27 Jousimiestä 11. Huoneessa Galactisen Keskuksen tuntumassa. Ihmissuhteissa muutoksia ja monenlaisia vaiheita.

Ensimmäinen radixin Nouseva taivaankappale on Antivertex Vesimiehen lopussa ja toisena tulee Noususolmu aivan Kalojen alussa. Antivertex selkeästi liittyy tämän periodin ihmissuhteisiin ja kohtaamisiin myös.


Luonnollisesti kun on Jupiterista kysymys, on myös vaarana uppoutua liiaksi yksityiskohtiin ja selitellä liian laveasti… joten yritän pysyä tiiviisti aiheessa ja olla lavertelematta. Joten ei tämän enempää edellisestä periodista, siirrytään katsomaan eteenpäin.

Jupiterin Paluu merkitsee aina myös tr. Jupiterin yhtymää radixin Jupiterille. Tavallisesti kaikkien paluiden kohdalla viimeiset hetket ennen uutta alkua ovat tietyllä tavalla pitkä piimäisiä, kun taivaankappaleet raahautuvat balsamisessa vaiheessa kohti uutta, mutta vielä päätellen vanhaa.

Uusi alku, yhtymä on aina energisoiva ja virkistävä. Jupiterin kyseessä ollen aiheeseen liittyy vielä oppiminen ja asioiden omaksuminen, omien kokemusten yhdistely osaksi elämänkatsomusta ja vakaumuksia, sekä tiedonjano. Jupiterien yhtymän aikaan kohtaavat menneisyyden opit ja oman henkisen, hengellisen tai filosofisen vakaumuksen ymmärrys, ja siirrytään seuraavalle tasolle. Tämän transiitin aikana on mahdollista aloittaa jotain uutta, kohdata uusia opettajia tai löytää itseä kiinnostavia ihmisiä, joiden avulla aloitetaan uutta kierrosta.

Jupiterin transiitit tarjoavat aina mahdollisuuksia ja tilaisuuksia kasva ja laajentua kyseisellä alueella (Huoneessa/ Merkissä) ja suhteessa taivaankappaleeseen, jota aspektoidaan joko syntymäkartalla tai Jupiterin omalla paluulla.


Allekirjoittanut on viime aikoina siivonnut, järjestellyt ja yrittänyt organisoida elämääni hyvinkin konkreettisesti. Tämä alkoi viime vuoden lopulla, joulukuussa, kun Jupiter tuli noin 10 asteen päähän paluunsa kohdasta. Tuli tarve alkaa muistaa asioita ja yksityiskohtia, sekä laittaa asioita ylös, ei kirjottaen ajatuksia ja mielikuvia, vaan konkreettisesti tehden muistiinpanoja ja yrittäen ratkoa elämää haittaavia hankaluuksia. Toimintapiirinikin laajeni, kun olen käynyt töissä 20 kilometrin päässä, julkisilla. Mistä lienee kyse?

Tällä uudella paluulla (2017-2029) on Nousu (Asc) 05 astetta 22’ Neitsyttä, joten konkreettinen organisointi, kaaoksen ja kokonaisuuksien hallinta, sekä yksityiskohtien muistaminen ovat huomion kohteina.

Tällä Paluulla Askendentti on yhtymässä Aurinkooni (02 astetta 57’), ja vaikka Aurinko jääkin sen taakse, 12. Huoneen puolelle, se on niin lähellä, että se katsotaan nousevaksi taivaankappaleeksi. Aurinkoni saa tämän Jupiter Paluun Askendentilta melkoisen energiapläjäyksen. Askendentti sijoittuu radixin 8. Huoneen alkuun, ja korostanee jaettua ja yhteistä tietoa, sekä opittujen asioiden jakamista.

Elementeissä ja laaduissa tätä karttaa hallitsee yleisesti Johtava Maamerkki eli Kauris, joka kertoo että jatkumo edelliseltä Jupiter Paluulta siirtyy myös tälle paluulle.

Jupiter on paluulla aspektissa molempiin Valoihin, samoin kuin syntymäkartallani. Kuuhun Jupiter tekee semisekstiilin, radixilla näiden kahden välillä on kolmio. Radixilla Jupiter ja Aurinkoni sekstiilissä toisiinsa, tällä paluulla Jupiter on yhtymässä Aurinkoon merkkirajan ylitse (orbia n. 6 astetta) ja vielä tarkemmin yhtymässä Merkuriukseen (Aurinkoni hallitsija) kartan 3. Huoneessa.

Kaikilla paluilla taivaankappaleen aspektit molempiin Valoihin merkitsevät sen toimintaa tietoisella ja tunteiden tasolla, mutta kun aspektit kertautuvat radixilta ne toimivat vieläkin henkilökohtaisemmalla tasolla.

Jupiterin alue, 9. Huone alkaa Oinaan 15 asteesta ja 9. Huoneessa, vakaumusten ja maailmankatsomuksen alueella on jälleen yllätys, yllätys Uranus, väljästi oppositiossa Jupiteriin, Merkuriukseen ja Aurinkoon. Tarkin oppositio on Aurinkoon.

3. ja 9. Huoneen polarisaatio on aina merkityksellinen, koska näiden kahden alueen välillä kulkee vakaumukset, ajattelu ja omien näkökulmien ilmaiseminen.

Tässä jo pelkästään monen tekijän kautta korostuu paitsi edellä kuvattu organisointi ja järjestely, myös viestintä, puhuminen ja kuten kaikkein eniten itse toivon ja unelmoin, kirjoittaminen.

Tämän paluun Akselit sijoittuvat hyvin mielenkiintoisesti. Sen lisäksi, että Askendentti on aivan Aurinkoni tuntumassa, on myös Keskitaivas (Mc) sijoittunut tarkasti Ic:lleni ja yhtymässä Saturnukseeni, antaen oman osansa paitsi kodin myös tavoitteiden, päämäärien ja tulevaisuuden unelmien alueelle, luonnollisesti Jupiter Paluun Ic on radixin Keskitaivaallani.

Jousimiehen merkki löytyy 4. Huoneen, eli kodin alueen ”komerosta”, ja siellä on tr. Saturnus asteen päässä radixin Askendentistani, edustaen järjestystä ja vakautta.

Pluto löytyy 5. Huoneesta ja tuonee intohimoa luovuuteen ja itseilmaisuun, jonka toivottavasti pystyn purkamaan mm. kirjoittamalla.

Vertexin ja Antivertexin muodostama Akseli on sijoittunut siten, että Antivertex on semisekstiilissä radixin Kuuhuni ja Vertex kvinkunssissa, merkityksellisiä kohtaamisia odotettavissa. Vertex 5. Huoneessa, Antivertex 11. Huoneessa.

Onnen Piste on tällä paluulla yhdessä Marsin kanssa tarkalleen radixin Plutolla, Neitsyen lopussa, aivan Merkuriukseni vieressä.

Muutoksenlinja eli Solmujen Akseli on tällä paluulla Vesimiehessä ja Leijonassa. Yläsolmu kulkee 12. Huoneessa Leijonassa ja Alasolmu 6. Huoneessa Vesimiehessä. Jälleen Neitsyeenkin liitetyt organisointi ja yksityiskohdat, okei jopa se pilkun viilauskin, nouseva esiin 6. Huoneen teemojen kautta arkisissa rutiineissa ja tavoissa, sekä Alasolmun kautta muutoksen tarpeena. Yläsolmun sijoittuminen 12. Huoneeseen voi merkitä toiminnan olevan tiedostamatonta tai alitajunnasta nousevaa. Suoraa kontaktia Solmuilla ei Jupiteriin tällä kartalla ole.


Tässä on nyt esitelty muutamia näkökohtia Jupiterin Paluun tulkintaan. Tämä kartta on siis voimassa seuraavat 12 vuotta – aika joka voi tuntua massiiviselta ja ajallisesti samojen teemojen käsittely pitkän periodin ajalla turhauttavalta. Siksi esittelen tähän lopuksi vielä yhden näkökulman (paluukartan ja yhtymän) lisäksi, jonka avulla seuraavat 12 vuotta voidaan palastella pienemmiksi (12) periodeiksi.

Jupiterin Paluun ensimmäiset n. 12 kuukautta edustavat pohjustusta ja uusiin asioihin paneutumista. Uudet mielenkiinnonkohteet ovat jännittäviä ja kiinnostavia. Löydetään uusia asioita ja rakennetaan perustaa tulevalle jaksolle.

Jupiterin Paluun -kartta voidaan jakaa 12 jaksoon, joita tarkastellaan samaan tapaan kuin vaikkapa Auringon Paluuta, jolloin sen vaikutusaika on noin 12 kuukautta, Jupiterin Paluusta siihen hetkeen, kun Jupiter on kulkenut 30 astetta ja tulee seuraavaan merkkiin, samaan asteeseen jolla se on syntymäkartalla. Tälle hetkelle voidaan luoda oma uusi Jupiterin Paluu-kartta, jolla on omat Akselinsa ja Huoneensa, sekä aspektit taivaankappaleiden välillä.

Tätä uutta karttaa voidaan tarkastella samaan tapaan kuin muitakin paluita suhteessa syntymäkarttaan, mutta myös suhteessa varsinaiseen Jupiterin Paluuseen.

Alkuperäinen Jupiterin Paluu- kartta ja sen teemat säilyvät näin punaisena lankana koko periodin ajan, mutta uudet Jupiterin jaksot kertovat jupiteriaanisista mielenkiinnonkohteista lyhyemmillä aikajaksoilla tuoden ajanjaksoon lisää moniuloitteisuutta.

Allekirjoittaneella Jupiterin toinen jakso alkaa vuoden kuluttua 18.11.2018. Kartan Nousuksi (Asc) tulee Leijonan 13 astetta (Jupiterin dekanadissa) ja Keskitaivas (Mc) tulee Oinaan 12 asteeseen (Auringon dekanadissa).

Paitsi että Akselit ovat kolmiossa toisiinsa, on myös tämän jakson Keskitaivas alkuperäisen Jupiter Paluun 9. Huoneen kärjen tuntumassa. Jupiterin alueista 9. Huone alkaa 15 asteesta Kaloja ja sieltä löytyy tällä kertaa Chiron. On mahdollista, että vakaumusta on muutettava tai se muuttuu, jalostuu henkisten haavojen ja herkkyyden noustessa pintaan, varsinkin kun Jupiter on kolmiossa Chironiin.

Jousimiehen merkki löytyy 5. Huoneen ”komerosta”, koska huoneenkärki on Skorpionin 28 asteessa, ja Jupiter on siis 01 astetta Jousimiehessä.

Tälläkin kartalla Jupiter on Huoneen ja Merkin ylitse yhtymässä Aurinkoon, näyttävät kulkevan kuin veturi ja vaunu peräkkäin, Jupiter 5. Huoneessa ja Aurinko 4. Huoneessa. Tälläkin kartalla Jupiter aspektoi molempia Valoja, tehden neliön Kuuhun.

Jupiterin kontaktit Uranukseen (10. Huoneessa) jatkuvat myös tällä kartalla ja tällä kertaa taivaankappaleet ovat toisiinsa kvinkunssissa, Uranus Oinaan viimeisellä asteella. Myös Jupiterin hallitsemassa dekanadissa.

Viimeisellä asteella on myös tällä kartalla Mars, Vesimiehessä ja neliössä Jupiteriin.

Solmut ovat edelleen 6. ja 12. Huoneissa, mutta nyt Jupiter tekee Yläsolmuun kolmion ja Alasolmuun sekstiilin. Toinen muutoksen tekijä, eli on 6. Huoneessa ja tuonee muutoksia arjen rutiineihin, ehkä elämäntapamuutoksen, ehkä uudenlaisen työympäristön.

Tätä Jupiter Paluun toisen jakson karttaa tarkasteltaessa suhteessa alkuperäiseen Jupiter Paluun karttaan, huomataan esimerkiksi että Jakson 10. Huone imaisee sisäänsä Jupiter Paluun 9. Huoneen, ja Jakson 9. Huone alkaa Jupiter Paluun 7. Huoneesta, jossa Neptunus on kärjellä.


Tässä mahdollisimman tiivistetysti muutamia puolia Jupiter Paluiden tulkintaan. Mikäli et omista astrologista ohjelmaa, jolla laskea oma Jupiter Paluusi ajankohta, löytyy netistä www.horozcope.com , valitettavasti hyvin risainen sivusto, jossa kyllä voi kyseisen kartan laatia. Sivusto vaatii kirjautumisen/ rekisteröitymisen, mutta ei sitten muuta. Jaksoja ei voi tuolla valitettavasti laskea, mutta se onnistuu mm. Solar Fire -ohjelmalla.

Olen tässä kaiken muun ohessa laatimassa myös tulkintapakettia Jupiter Paluista, joten jos kiinnostuit ja haluaisit opiskella itse itsenäisesti lisää, pysy kuulolla, ilmoittelen kun on valmiimpaa.

Mukavaa syksyn jatkoa kaikille!!


( Päivitetty: 18.10.2017 23:35 )

 - Emelia | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
|
 Lady Diana ja Mars Paluu
30.08.2017 23:43 | Emelia

Lady Diana ja Mars Paluu

Jatketaan vielä vähäsen Mars Paluiden parissa.

Mars Paluita voidaan hyödyntää, paitsi tarkasteltaessa minkä tyyppisiä tapahtumia ja millaista toimintaa tullaan periodin aikana kohtaamaan ja vetämään puoleensa, myös suunniteltaessa uuden yrityksen perustamista tai liittyen terveyteen ja hyvinvointiin. Terveyteen ja hyvinvointiin liittyen Marsiin liittyvät mahdolliset sairaudet, tapaturmat ja onnettomuudet. Palovammat, leikkaukset, tulehdukset, tapaturmat ja erilaiset törmäilyt ovat vahvasti Marsin aluetta.

Tänään tulee kuluneeksi 20 vuotta Lady Dianan kohtalokkaasta auto-onnettomuudesta. Itse henkilökohtaisesti muistan oikein hyvin missä olin, kun kuulin uutisen. Oli sunnuntaiaamu ja valmistauduimme isäni hautajaisiin – muistan oikein hyvin millaisissa tunteissa katselimme lähisuvun kanssa aamun uutisia ja mitä itse ajattelin.

Lady Diana Frances Spencer; 1.7. 1961, 19:45, Sandringham, UK – 31.8.1997 Paris, France, jälkeen puolenyön.

Dianan auto-onnettomuutta on useallakin taholla käytetty esimerkkinä Mars Paluun, syntymäkartan ja transiittien yhteentoiminnasta onnettomalla tavalla. Usealla taholla ovat astrologit sanoneet, ettei onnettomuutta olisi tapahtunut lainkaan, jos Diana olisi saanut oman toiveensa mukaan matkustaa Välimereltä suoraan poikiensa luokse sen sijaan, että poikkesi Dodin kanssa Pariisiin.

Dianalla oli ollut edellinen Mars Paluu 2.10.1996 ja tällä paluulla näkyy muutokset hänen elämässään. Syksyllä Mars Paluun aikaan Diana erosi Charlesista ja hänen asemansa muuttui. Mars Paluulla Skorpioni Nousu, joka myös merkitsee loppuun saattamisia ja virallisten asiakirjojen allekirjoittamisia.

Mars Paluun Askendentti sijoittuu Dianan syntymäkartan 10. Huoneeseen, johon liittyy myös julkisuus, julkinen toiminta, ammatillisuus, onnistumiset, tavoitteet, unelmat jne. ja nämä asiat korostuvat. Koska myös Mars Paluulla Mars on 10. Huoneessa tämä korostuu entisestään. Syntymäkartalla Dianan Mars on 8. Huoneessa, perintöjen ja yhteisten asioiden alueella yhtymässä Plutoon ja Yläsolmuun. Velvollisuudesta solmittu avioliitto ja perheen perustaminen – todellakin.

Dianan syntymäkartalla on siis vahva Pluton ja Marsin yhtymä ja tämä samainen kaksikko kohtasi toisensa uudelleen jännitteisen neliön muodossa 1996 Mars Paluulla. Mars Paluulla Mars sijoittuu 10. Huoneeseen, joka viittaa jännitteiseen suhteeseen julkisuuden kanssa / julkisuudessa. Marsia neliöivä Pluto sijoittuu Mars Paluulla 1. Huoneeseen, joka on lähipiirin, elinvoimaisuuden ja toiminnan aluetta, Marsin aluetta. Transiittina onnettomuuden hetkelläkin Pluto ja syntymäkartan Mars ovat neliössä, ja samoin myös tr. Pluto väljästi neliössä radixin Plutoon.

Näitä syntymäkartalta esiin nousevia aspektikontakteja ei voi koskaan korostaa liiaksi. Tässä tapauksessa Marsin ja Pluton välinen neliö viittaa vahvaan lataukseen, jossa osallisina ovat salaiset ja piilotetut energiat. Syntymäkartan yhtymästä purkautuva energia on erityisen vahva näiden kahden välillä ja neliö nostaa esiin latauksen haasteellisuuden ja jännitteen.

Uudelleen luotu kontakti voi energisoida koko kartan/ molemmat kartat sopivan transiitin kohdalla, ja vähäisiltäkin tuntuvat transiitit voivat saada aikaan odottamattomia vaikutuksia.

Mars hallitsee myös Oinasta ja paluulla 6. Huone alkaa Oinaan 17 asteesta, jonka kärjellä on Eris, puolitoistaneliössä huoneen hallitsijaan Marsiin.

Mars Paluulta löytyy myös Saturnuksen, Uranuksen ja Marsin välinen Yodi. Mars on tämän ”kohtalon / jumalan sormen” kärkenä. Oikein suunnattuna tämä kuvio on vahvan energian ilmentymä ja Mars olisi sen purkautumiskanava.

Dianan syntymäkartan Neptunus on Mars Paluun Askendentilla, mikä viittaa hämmennykseen ja virhearviointeihin. Neptunus liuentaa rakenteellisen Mars Paluun Askendentin edustamia olosuhteita ja tilanteita. (yhdistelmäkartta yllä)

Mars Paluun Askendentin tuntumassa ovat Aurinko (elinvoima, minä) ja Merkurius (liikkuminen, vuorovaikutus, kommunikointi), yhtymässä Askendenttiin, orbia nelisen astetta.

Dianan saapuminen Pariisiin aiheutti melkoisen mediamylläkän, papparazien keskuudessa siis, tuskin muu yleisö edes tiesi matkasta ennen kuin uutiset onnettomuudesta tulivat julkisuuteen. Ja tällöinkin kuvaajat ottivat kuvia onnettomuustilanteesta.

Syntymäkartan Neptunuksen ja toiminnallisen, aktiivisen paluukartan Auringon välinen yhtymä vain lisäsi Dianan valovoimaisuutta ja mielenkiintoa papparazzien keskuudessa. Liittyväthän Neptunukseen mielikuvat ja valokuvat. Neptunukseen liittyvät myös päihteet ja Dianan autoa kuljettanut todettiin rattijuopoksi. Lisäksi neptuniaanisia tekijöitä ovat myös salailu ja erilaiset salaliittoteoriat joita on tapahtumien johdosta pohdittu aina näihin päiviin asti. Ja keskellä tätä mylläkkää, aivan viimeisinä tunteinaankin Diana luotti toisten ymmärrykseen, arvostelukykyyn ja harkintaan.

Aurinko hallitsee Leijonaa ja näin ollen Mars Paluun Keskitaivasta, 10. Huonetta, maineen, kunnian ja julkisuuden aluetta. Syntymäkartan Uranus paluun Keskitaivaalla viittaa odottamattomiin ja epätavallisiin olosuhteisiin julkisuuden ja maineen alueella. Hyvin hallitsematonta.

Merkurius hallitsee Mars Paluun 8. Huonetta, josta löytyy Vertex (kohtalokkaat tilanteet ja ihmiset) yhtymässä Selenaan. Merkuriuksen hallitsema alue kartalla on myös 11. Huone, toiveet ja yhteisöllisyys.

Onnettomuuden ajankohdaksi mainitaan uutisten mukaan ”puolenyön jälkeen” ja tuolloin Mars oli vasta ylittänyt oman paluunsa Askendentin ja yhtymässä paluun Aurinko-Merkuriukseen ja ajankohdan Vertex (arvioin kellonajan 00.20) aivan Mars Paluun Askendentilla. Myös 0:20 aikoihin Deskendentti oli Dianan Askendentilla ja päinvastoin.

Tämän esimerkin esittelyllä ei ole todellakaan tarkoitus pelotella ketään liittyen Mars Paluisiin ja onnettomuuksiin. Tapahtuman aikaan taivaalla oli myös runsaasti Dianan kartalle kohdistuneita transiitteja, joista Uranuksen yhtymä radixin Jupiteriin ja kvinkunssi Aurinkoon ja Merkuriukseen, todennäköisesti myös osallisina vaikuttamassa tilanteisiin ja valintoihin. Myös tr. Merkurius oli yhtymässä Dianan radixin Pluto-Mars yhtymään.

Tapahtumissa mukana oli myös muita ja heidän karttojensa tekijät.

Marsin kyseessä ollessa on yleensä syytä ottaa asiat rauhallisesti ja välttää turhautumista ja äkkinäisiä liikkeitä. Tuona iltana edellä mainittuja oli mukana liikaa. Monelta virhearvioinnilta olisi varmasti vältytty, jos olisi vain maltettu hetkeksi rauhoittua. Mutta kuten Dianan silloinen oma, henkilökohtainen astrologi Debbie Frank sanoi haastattelussa muutama päivä sitten, odotettavissa oli käännekohta, mutta millainen sitä ei olisi voinut ennustaa. Tosin huomioimatta jo edellisenä syksynä ollutta Mars Paluuta, tilanteen ja ajankohdan transiiteista ei vaaratilanteita olisi voinutkaan nähdä.

Kuolemaa ei voi ennustaa, mutta usein traagisten tapahtumien jälkeen jäljelle jääneiden kartoilta voi nähdä muutoksia ja haasteita elämässä. Näin myös näkyi tuon haastattelun mukaan Camilla Parker-Bowles’in , nykyisen Cornwallin herttuattaren, kartalla.

(Lisää mm.Celeste Teal, Identyfying Planetary Triggers)

Näistä tunnelmista siirrytään pikkuhiljaa kohti syksyä. Toivotan kaikille oikein valoisaa ja lämmintä syyskauden alkua.


( Päivitetty: 31.08.2017 00:13 )

 - Emelia | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
|
 Paluiden ja pysähdysten aikaan....
28.08.2017 22:42 | Emelia

 

Pysähdysten ja paluiden aikaan…

Allekirjoittaneella oli lauantaina jälleen vuosittainen Auringon Paluu. Ja kuinkas ollakaan sain paluulleni pysähtyneen Saturnuksen.

Saturnus on kulkenut hitaasti edestakaisin Jousimiehessä jo todellakin pidemmän aikaa, ja allekirjoittaneen kohdalla se on häirinnyt todella ikävästi olemalla kvinkunssissa syntymäkartan Saturnukseeni. Siispä ajanhallitsijan pysähdys tuntui todella henkilökohtaisesti viikonloppuna, kun seinällä kellokin pysähtyi.

En ollut kovin innostunut tästä Auringon Paluusta johtuen tuosta Saturnuksesta, mutta sen sijaan syvennyin tutkailemaan hieman enemmän tämän iltaista Mars Paluutani.

Mars Paluut ovat jääneet hieman vähemmälle huomiolle omalla kohdallani, vaikka toisaalta ei niitä pitäisi koskaan ohittaa. Mars Paluut antavat viitteitä millaiset asiat kiinnittävät huomion elämässä ja millaisiin asioihin meidän tulisi seuraavan 2,5 vuoden periodin aikana kiinnittää huomiota.

Vuorokaudet paluun molemmin puolin todennäköisesti tarjoilevat esiin nousevien teemojen mukaisesti tulevista asioista ja se, kuinka paluun aikaan näihin asioihin suhtautuu, antaa myös viitteitä siitä kuinka seuraavien vuosien aikana asioihin tarttuu ja niitä koettaa ratkaista. Kannattaa siis kiinnittää huomiota omaan asenteeseen ja tapaan suhtautua vastaan tuleviin asioihin paluun aikaan. On helpompaa jatkaa rakentavasti, kuin äkäillen ja kiukutellen.

Tarkoitukseni oli saada valmiiksi jo täksi illaksi Mars Paluiden tulkintaan liittyvä paketti, mutta nyt se on valitettavasti hieman viivästynyt. Tämän viikon aikana sen kuitenkin saanen valmiiksi, jos siis Mars Paluut kiinnostavat…

Omalla kohdallanikin kiinnitin huomiota Mars Paluuseeni tarkasteltuani sen tekijöitä ja huomioni kiinnityttyä tiettyihin yhtymäkohtiin muille kartoille.

Erityisen mielenkiintoiseksi Mars Paluun tällä kertaa teki luonnollisesti sen sijoittuminen näin lähelle Auringon Paluuta. Vaikka Mars Paluut vaikuttavat olevan kovin epäsäännöllisiä, johtuen Marsin hitaista peruutuksista (joinain vuosina paluiden väli voi olla jopa 3 vuotta), kulkevat Mars ja Aurinko kuitenkin säännönmukaisesti kohdaten toisensa ajoittain. Tämä väli on 15-17 vuotta ja jokainen näistä (15-17 vuoden välein tapahtuvista) Mars Paluista on taitekohta elämässä. Shamanistisessa astrologiassa näitä taitteita kuvataan seuraavalla tavalla

13-17 vuotta

Ensimmäinen Saturnuksen puolitus (oppositio), murrosikä, seksuaalinen herääminen

30-34 vuotta

Ensimmäinen Saturnuksen Paluu, aikuisuus

45-49 vuotta

Toinen Saturnuksen puolitus, oma elämä, aikuisuuden toinen vaihe

61-65 vuotta

Toinen Saturnuksen Paluu, kypsä ikä

77-81 vuotta

Kolmas Saturnuksen puolitus, viisas aikuisuus ja täyttymys, ympyrä sulkeutuu

Marsin luonnehan on maskuliininen, joten näiden paluiden merkitys naisten kartoilla liittyy kumppanuuteen ja parisuhteeseen, suhteeseen ”toiseen” (ei välttämättä vastakkaiseen sukupuoleen), samaan tapaan kuin Venuksen Paluiden kierrokset liittyvät miehen kartoilla hänen kumppaniinsa.

Mars Paluut naisten kartoilla

13-17 vuotta

Pubertetti, murrosikä, seksuaalisuuteen herääminen

30-37 vuotta

Perheen perustaminen, kumppanuus vakavana ja tärkeänä asiana

45-49 vuotta

Saturnuksen puolitus, vaihdevuosioireiden ilmestyminen, suhtautuminen ihmissuhteisiin muuttuu ja kumppanuus, kahdenvälinen suhde muuttuu tärkeämmäksi

61-65 vuotta

Kumppanuuden saavuttaminen edellisiäkin ikävuosia mahdollisempaa, kypsä ja täysin kumppanuuteen keskittyvä suhde

77-81

Maskuliinin arkkityypin etsintä päättyy, viisas vanhuus


Näiden edellä kuvattujen Mars paluiden ajankohtina Mars on lähellä Aurinkoa, joten sen paluu sijoittuu lähelle Auringon Paluuta. Kaikkein lähinnä Mars on Aurinkoa 15., 47. ja 79. syntymäpäivän aikoihin, jolloin Mars Paluu tapahtuu 8 päivän sisällä Auringon Paluusta.

Auringon ja Auringon Paluun läheisyys tekee Mars Paluusta luonnollisesti hieman erilaisen, koska taivaankappaleet eivät viikon aikana ehdi liikkua kovin paljon, joten Mars Paluulla on runsaasti samoja ja yhteneväisiä tekijöitä kuin Auringon Paluulla.

Mars Paluita tulkitaan samaan tapaan kuin muitakin paluita, luonnollisesti muistaen, että kyse on periodi-kartasta joka vaikuttaa 2,5-3 vuotta ja jonka teemat kertovat tahdosta, toiminnasta, voimasta, tahdonvoimasta, itsekurista, jämäkkyydestä, kilpailullisuudesta, sitkeydestä, lujuudesta jne..

Mars on todella villi taivaankappale, jonka käyttäytyminen on arvaamatonta ja joka vaatii lujaa ohjausta ja tiedostavaa hallintaa.

Parhaiten Mars Paluissakin pääsee alkuun tarkastelemalla omia paluitaan taaksepäin ja muistelemalla millaisten energioiden kanssa on tullut ja tarvinnut toimia viimeisten vuosien aikana.

Tällä omalla Mars Paluullani on muutama hyvin mielenkiintoinen yksityiskohta, jotka ajattelin tässä nyt tällä kertaa jakaa… koska kysymyksessä on vasta alkava periodi, on hyvin hankalaa nähdä tarkemmin mistä oikeastaan on kysymys, mutta luonnollisesti toiveena on positiivisia lopputuloksia.

Auringon Paluullani 2017-2018 on Askendentti 07 astetta Leijonaa 25’, merkissä josta myös Mars syntymäkartalla löytyy, Leijonan 25 astetta 10, radixin 7. Huoneessa. Mars on siten Auringon Paluulla ensimmäinen, nouseva syntymäkartan taivaankappale.

Mars Paluulla kartan Asc on puolestaan Kaksosissa osuen tarkasti syntymäkartan (radixin) Deskendentille, 7. Huoneen kärjelle 24 astetta 34’. Merkurius hallitsee Kaksosten lisäksi myös Neitsyttä, eli Aurinkoni merkkiä.

Auringon Paluulla Keskitaivas osuu Oinas Pisteelle, 0 astetta Oinasta 40’. Oinaan, Marsin hallitseman merkin sijoittuminen tulevaisuuden, tavoitteiden, päämäärien ja tavoitteiden Akselille ei liene sattumaa.

Mars Paluulla samalle asteelle, Oinas Pisteelle, 0 astetta Oinasta 16’ sijoittuu Onnen Piste (PF, Part Fortune). Jokainen merkinvaihdos aktivoi siten tuon kohdan ja erityisesti Auringon ja Marsin seuraavat transiitit Oinas Pisteelle, eli Vaa’an 0 asteelle.

Niin Auringon Paluulla kuin Mars Paluullakin molemmat (Aurinko ja Mars) ovat vahvasti esillä. Auringon Paluulla Mars on 8 asteen päässä Auringosta, Auringon takana, yhtymässä tr. Yläsolmuun ja yhdessä Auringon, Merkuriuksen ja Vestankin kanssa, kartan 2. Huoneessa.

Mars Paluulla järjestys hieman muuttuu ja ensin on Yläsolmu yhtymässä Marsiin, Merkurius, Aurinko ja Vesta kartan 5. Huoneessa.

Auringon Paluun Askendentin hallitsija, Aurinko, hallitsee myös Mars Paluun vahvasti korostunutta aluetta, Marsin Huonetta.

Allekirjoittaneella on syntymäkartallakin runsaasti tekijöitä merkkien viimeisillä asteilla. Olen aiemminkin tästä kirjoittanut, kartallani on tekijöitä tasaisesti 18-05 asteissa, joten transiittien aikaan karttani vilkkuu kuin joulukuusi. Näin ollen, kun myös paluille kasautuu runsaasti tekijöitä, on myös niihin kohdistuvilla transiiteilla painoa.

Auringon Paluulle osuvat kaikki transiitit ovat vaikuttavia, mutta luonnollisesti Auringon omalle paluulleen tekemät transiitit aktivoivat paluun kuviot, ja Marsin transiitit omalle paluulleen samoin. Kaikki paluut toimivat luonnollisesti aktiivisesti keskenään toisiaan vahvistaen tai ristiriitaisuuksia aiheuttaen, erityisesti kun kontakteja niiden välillä on. Omalla kohdallani näitä kontakteja on jokaiselle tämän syksyn paluulle (Aurinko, Mars, Merkurius, Jupiter ja Venus).

Kirjoitin aluksi tr. Saturnuksen hidastavasta vaikutuksesta. Saturnus on tällä hetkellä siis syntymäkartan 12. Huoneessa muutaman asteen päässä Askendentista, mutta samalla tälle Mars Paluulle se tulee muutaman asteen päähän kartan Deskendentistä, 6. Huoneeseen. Sen vaikutuksista ei tiedä, mutta todennäköisesti jotain tulee muuttumaan, kun hidas kulkija vihdoin ylittää Askendenttini, Jousimiehen 24 asteen lokakuussa ja lopulta siirtyy joulun aikaan Kauriiseen.uttumaan, kun hidas kulkija vihdoin ylittää Askendenttini, Jousimiehen 24 asteen lokakuussa ja lopulta siirtyy joulun aikaan Kauriiseen.

Nyt kun uusi Mars Paluu on aktiivinen, toivottaasti alkaa jälleen jotain tapahtua...


 - Emelia | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 5.000 (1)
|