Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Astropohdintoja -blogi

1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Subscribe RSS

 Plutosta...
14.11.2010 19:40 | Emelia

Pluto
Nyt kun Aurinko kulkee vielä Skorpionissa on hyvä hetki miettiä ja käännellä sen hallitsijan Pluton ominaisuuksia ja avainsanoja.
Pluto, on taivaankappaleista kaikkein ääreisin ja kauimmaisin. Se merkitsee muutosta ja uudelleen syntymää. Pluto usein pakottaa luopumaan jostain, jotta voidaan uudistua, kasvaa ja kehittyä. Pluto auttaa karsimaan elämästä turhaksi käyneitä asioita. Pluto liitetään myös syntymään, elämänkiertokulkuun ja kuolemaan.
 
Kaikkein kauimpana taivaankappaleena, se on silti kartalla ehdoitta voimakkain, vaativin ja haasteellisin kontakteissaan muihin taivaankappaleisiin. Se on myös väärinymmärretyin ja kaikkein huonoimmin kohdeltu, esimerkkinä vaikkapa sen alentaminen planetoidiksi. Tässä on yksi syistä miksi minä käytän planeetan sijaan termiä taivaankappale sekä tulkinnoissani että muissa kirjoituksissani.
 
Aivan kuten Saturnuksenkin suhteen minulla on erittäin kahtia jakautunut suhde Plutoon. Muutoksen tuojana ja uudistusten alullepanijana, mutta koska sen prosessit ovat usein hitaita ja pitkäkestoisia ne myös uuvuttavat. Väsymys on tyypillinen Pluton transiitteihin liittyvä seuraus.
 
Pluto hallitsee siis mystistä ja salaperäistä Skorpionia ja kartalla 8. Huonetta. Esoteerisesti Pluto hallitsee myös Kalojen merkkiä ja monet Plutoon liitettävät teemat sopivat myös Kalojen hallitseman 12. Huoneen teemoihin.
 
Plutoon liitettävät asiat ovat mystisiä, vaativia ja hämmentäviä asioita joita voi yrittää välttää, mutta jotka on kohdattava joskus kuitenkin. Jos elämässä on joitain asioita käsittelemättä tai kohtaamatta, Pluton transiitit nostavat ne esiin uudelleen ja pakottavat selvittämään ja käsittelemään ne.
 
Pluto toimii tuhoavasti että uusilla asioilla ja ajatuksilla on mahdollisuus kasvaa. Pluto edustaa suurinta tuhoa ja suurinta hyvää. Toiminnallisesti Pluto on hyvin paljon Marsin kaltainen, mutta paljon, paljon voimallisempi ja perustavanlaatuisempi. Pluton vaikutukset ovat hyvin laajoja ja maailmanlaajuisia, kollektiivisia. Plutoon liitetään Feenix – lintu joka nousee tuhkasta, jälleensyntymä ja ylösnousemus.
 
Pluto hallitsee syyllisyyttä, alamaailmaa, rikollisuutta, tuomittuja vankeja, fanaattisuutta, väkivaltaa ja terrorismia. Pluto voi edesauttaa itsetuhoisuutta.
 
Plutoon liitetään myös sieppaukset, pakko, pakonomaisuus, velvollisuus, saastuminen, likaantuminen, pilaantuminen, tartunnat (sairaudet), halveksinta, ylenkatse ja kunniattomuus, kontrolli, hallinta ja valta.
 
Pluto edustaa hengellistä, henkistä, emotionaalista tai fyysistä kuolemaa ja muodonmuutosta, mutta myös rappeutumista, lahoamista, rappiota, turmeltuneisuutta, tuhoa, katastrofeja ja onnettomuuksia.
 
Plutoon liittyy myös syvälliset analyysit, salapoliisit ja etsivät, asioiden poistaminen ja eliminointi, kuolevaisuus, perinnöllisyys, intohimo, taantuminen, lama, pörssiromahdukset, alitajunta.
Pluto hallitsee myös B-13 vitamiinia, endokriinista (umpieritys) järjestelmää ja maailmanlaajuisia epidemioita.
 
 Miehellä Pluto hallitsee penistä, eturauhasta ja kiveksiä, sekä molemmilla sukupuolilla seksuaaliset asioita ja – ongelmia kuten toimimattomuutta tai liikatoimintaa.
 
Pluton transiitit
Tuolla alussa tulikin jo mainittua että Pluton transiitit ovat usein uuvuttavia ja väsyttäviä. Tällä hetkellä Pluto kulkee hitaasti Kauriin merkissä ja koettelee Kauriita. Pluto siirtyy Vesimieheen vasta Marraskuussa 2024.  
 
Koska Pluto liikkuu hitaasti sen transiitit kestävät kauan, vuosia, ja toistuvat monta kertaa taivaankappaleen kulkiessa edestakaisin merkeissä. Hyvä puoli Pluton transiiteissa ja sen hitaassa liikkeessä on se että ne ovat niin perustavanlaatuisia ja perinpohjaisia että tuo prosessi on sitten viimeisen ohituksen jälkeen ohitse, eikä ehdi toistua enää ihmiselämän aikana. Esimerkiksi omalla kohdallani juuri nyt jylläävä Pluton oppositio Kuuhun toistuu vain 250 vuoden välein.
 
Pluton transiiteista voisi varmasti kirjoittaa vaikka kuinka paljon, mutta yleisesti ne toimivat todellakin pohjamutia pöllyttäen, eikä ihminen todellakaan aina edes tajua mistä erilaiset tunteet ja reaktiot kumpuavat kun Pluto nostaa alitajunnasta esiin tukahdutettuja ja padottuja tunteita.
 
Olen huomannut erityisesti Pluton transiittien kohdalla Auringon Paluu –kartan ja sen Huoneet hyviksi lisukkeiksi antamaan viitteitä siitä miten ja millä alueella kulloinkin transiitti jyllää. Tästä kirjoitinkin jo aikaisemmin täällä blogissa Kuusta kirjoittaessani emelia.suntuubi.com/ .
 
Oikeastaan sen sijaan että tämän enempää kirjoittaisin näistä transiiteista, päätän tämän kirjoituksen tähän.  Kaikilla meillä on omia kokemuksia Pluton transiiteista ja olisikin mielenkiintoista kuulla teiltä tämän lukijoilta kokemuksianne. Miten ja mitkä Pluton transiitit ovat muuttaneet elämäänne kaikkein eniten?


( Päivitetty: 14.11.2010 19:49 )

 - Emelia | Kommentit (1)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
|©2019 Astropohdintoja -blogi | Emelian Auringon Paluut - suntuubi.com