Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Astropohdintoja -blogi

27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Subscribe RSS

 Auringosta...
25.10.2010 20:11 | Emelia

Seuraavana vuorossa onkin sitten Aurinko. Astrologian harrastaja voi ajatella että tämähän on helppo ja itsestään selvä juttu, Aurinko on Aurinko ja tiedän siitä kaiken. Mutta Aurinkoonkin saadaan avainsanoilla enemmän erilaisia ulottuvuuksia ja ominaisuuksia joita ei ehkä muista tai ole tullut ajatelleeksi.
 
Aurinko ei liiku paikaltaan mihinkään, mutta Maa kiertää Auringon vuodessa, eli 365 vuorokaudessa. Aurinko on osallisena vuodenaikojen vaihteluissa ja sen liikkeen huomaamme joka päivä, vaikka olisi pilvistäkin.

Aurinko hallitsee Leijonan –merkkiä ja 5. Huonetta.
Kaikkein ensimmäiseksi Auringosta yleensä tulee mieleen ”minä”. Aurinko on ylhäinen ja kuninkaallinen, kuten Leijonakin, ja hallitsee siis myös kuninkaallisia ja ylhäisöä.
           
Aurinko edustaa elämää, elinvoimaa, sydäntä, olemusta, tahtoa, ylpeyttä, valtaa, itseilmaisua, kunniaa, luovuutta, arvovaltaa, itsekyyttä, pöyhkeyttä ja egoa. Kun Kuu on kartalla Äiti, on Aurinko kartalla Isä. Kun Kuu hallitsee erityisesti naisia, hallitsee Aurinko miehiä.
5. Huoneen kautta Aurinkoon liitetään viihde, näyttelijät, pelit, harrastukset, lomat ja lomamatkat, mielihyvä ja nautinto, lapset, urheilu, seksi, romanssit, uhkapelit ja keinottelu.
 
Aurinko on elämä ja elinvoima, mutta vitamiinien ja hivenaineiden alueella se hallitsee jodia, magnesiumia, A- ja D- vitamiinia sekä homeopatiassa elämän voimaa (Vital Force).
A-vitamiini on tärkeä vitamiini näkemisen ja luuston rakentumisen kannalta.
D-vitamiinia muodostuu ihmisen iholla Auringon vaikutuksesta, mutta muita sen lähteitä ovat kananmunat, sienet, kalat, kalaöljyt. D-vitamiinia tarvitaan myös luuston rakenteissa, mutta sillä on myös vaikutuksia sydämen ja verisuonten hyvinvoinnille, sen on todettu ehkäisevän eräitä syöpätauteja, MS –tautia, fibromyalgiaa, eräitä reumatauteja, metabolista oireyhtymää ja 2- tyypin diabetesta jne.. Viime aikojen tutkimusten perusteella on todettu että D-vitamiini vaikuttaa pimeän kaamoksen aikana ihmisten vastustuskykyyn sitä kohentavasti.
Myös Magnesium on tärkeä sydämen ja verisuonten terveydelle, mutta se myös edistää E- ja A-vitamiinin imeytymistä.
 Jodi on tärkeä tekijä kilpirauhasen hyvinvoinnille ja sen puutos voi aiheuttaa kilpirauhasen liikakasvua eli struuman.
 
Auringon liike:
Auringon transiitit ovat nopeita, ”liikkuuhan” Aurinko n. asteen eteenpäin kartalla vuorokaudessa, mutta vitaalisena ja elinvoimaisena se vaikuttaa kaikkeen ja kaikkialla. Transiittina kulkiessaan Aurinko valaisee kaikkea matkallaan ja saa asioita tapahtumaan.
Transiitit Aurinkoon kohdistuvat aina yksilöön suoraan. Auringon transiitit syntymäkartan tai Auringon Paluu –kartan kuvioihin voivat laukaista ja aloittaa tapahtumakulkuja.
 
Tällä hetkellä Aurinko liikkuu Skorpionin merkissä ja lähestyy kovaa vauhtia Merkuriuksen ja Venuksen yhtymää. Tunnelmat voivat olla hyvin intensiivisiä, kun Pluto hallitsee Skorpionia ja samassa merkissä on tällä hetkellä myös Mars oppositiossa Kuuhun Kaksosissa.
Skorpionissa Aurinko on samaan aikaan vahva, hallitseva, intohimoinen, mutta myös mystinen, vaativa, pidättelevä ja hallittu. Ennen Pluton löytämistä Skorpionin hallitsija oli Mars, joten Skorpionissa on myös Marsin energiaa.
 
Omalla kohdallani olen huomannut viime päivinä yhä vain voimistuvan Skorpionin vaikutuksen. Aikaisemmin kerroinkin jo Pluton oppositiosta Kuuhuni, nyt tällä hetkellä on menossa paljon transiitteja henkilökohtaisiin taivaankappaleisiini; Aurinko on tarkasti Jupiterillani, sekstiilissä Aurinkooni, tarkassa kolmiossa Yläsolmuuni ja Kuuhun (orbi 3°).
Tällä hetkellä SkorpioniAurinko on myös sekstiilissä AP –Plutooni, joten plutoniset voimat tuntuvat.  


 - Emelia | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
|
 Kuusta...
25.10.2010 12:28 | Emelia

Tätä blogia tarkemmin seuranneet ovatkin varmaan huomanneet, että olen käynyt näitä taivaankappaleita ja niiden ”avainsanoja” läpi tietyssä järjestyksessä. Järjestys on Huonejärjestys, aloitin Saturnuksesta joka hallitsee 10. Huonetta ja siitä on edetty vastapäivään eli nyt ollaan puolessa välissä ja tänään Maanantaina (Monday, moon-day) vuorossa on Kuu.
 
Käytän yleensä mieluummin terminä taivaankappale sillä se kattaa paitsi Planeetat, myös muut pienemmät objektit (kuten asteroidit ja planetoidit) sekä myös kartalla esiintyvät muut astrologiset pisteet (kuten Akselit eli Kulmahuoneiden kärjet).
Kuu ei ole planeetta vaan omaa Maatamme kiertävä Kuu. Kuu vaikuttaa meihin voimakkaasti kuunkierron kautta, se saa aikaiseksi vuoroveden ja vaikuttaa naisten hedelmällisyyteen kuukautiskierron kautta. Kuun kierto aika on noin 28 vuorokautta ( 29,5 vrk tai 27 vrk 7 h 43 min.).
 
Kuu hallitsee astrologisesti Ravun merkkiä, 4. Huonetta, IC –Akselia ja Kulmahuonetta, jonka piiriin kuuluvat kaikki henkilökohtaiset ja omat asiat. Jälleen tästä vain lyhyehkö maininta, ja Huoneista enemmän ihan omana aiheenaan.
Kun Kuu liittyy kiinteästi meihin ihmisiin ja lisääntymiseen kuukautiskierron kautta, se liitetään siis myös erityisesti naisiin, lapsiin/ vauvoihin, äitiin / äitiyteen, hoivaamiseen, turvallisuuteen, suojelunhaluun, herkkyyteen, vaistoihin ja luottamukseen. Kuu on muuttuva ja hallitsee siten myös uusiin asioihin ja tilanteisiin sopeutumiskykyä, kykyä muuttua ja olla tilanteissa, avoimuutta ja vastaanottavuutta, muutosta ja toimintaa.
Kuu on sisäiset tunnetilat ja henkilökohtaiset asiat, asiat joista muut eivät tiedä ja joista emme halua kaikkien tietävänkään. Kuu puolustaa itseä ja läheisiä vahvasti ja siitä sanotaankin että ”se voi olla hyvin suojeleva”.
Kuu hallitsee tietoisuutta, tavallisia ihmisiä, maalaisjärkeä, kotioloja, ympäristöä, siivoamista tunteita, mielialoja ja niiden vaihtelua, selvännäköä, intuitiota, tapoja, julkisuutta ja ihmisjoukkoja. Kuu liittyy myös ihmisten reagointiin asioihin fyysisesti ja psyykkisesti emotionaalisen stressin, allergioiden, astman, ruuansulatuksen ja ruuansulatuselinten kautta, sekä turvotukseen ja nesteen kertymiseen elimistöön. Kuu hallitsee muistia ja aivoja. Hivenaineista ja vitamiineista Kuu hallitsee riboflaviinia (B-2) ja kaliumia. Kaliumia tarvitaan lihasten rakentumisessa ja munuaisissa, ja sen erinomainen lähde on banaani. Vesiliukoinen riboflaviini eli B-2 vitamiini on tärkeä osa aineenvaihduntaa ja ihon, hiusten ja kynsien terveydelle.
 
Kuun transiitit:
Minusta englanninkielessä on erinomaisen kuvaava sana Kuulle ja sen toiminnalle ja ominaisuuksille eli fluctuation; heilahtelu, vaihtelu, huojunta ja virtaus. Kuuhun liittyvät asiat eivät pysy ikuisesti samoina vaan ne muuttuvat ja vaihtelevat.
 
Kuu liikkuu niin nopeasti, ettei sen transiitteja olla perinteisesti juurikaan käytetty ennustavassa astrologiassa.  Kuun transiitit kuvaavat tunnetiloja, vaihteluita ja mielialan muutoksia, mutta jonkin verran myös energianlatauksia ja ihmisten välisiä suhteita.
Jos omalla syntymäkartallasi Kuu on tunnetiloille herkässä merkissä, voit olla tietoisempi Kuun liikkeistä taivaalla. Omalla kohdallani RapuKuu on hyvin herkkä energioille ja muutoksille niissä.
 
Transiitit radixin Kuuhun kertovat paljon naiseuteen, naisellisuuteen, äitiyteen ja mahdollisiin muutoksiin liittyvistä asioista. Varmasti kaikkein rankimpia Kuuhun kohdistuvia transiitteja ovat ne joita Pluto muodostaa siihen.
 
Auringon Paluu –kartalla Kuu kertoo muutoksista liittyen sen Huoneeseen ja Merkkiin. Se voi ilmentää muuttoa, muutoksia kotona ja perheessä tai vaikkapa remonttia. Kuu osoittaa vuoden aikana koettavat tunnetilat, hyvät ja huonot. Toisaalta Kuun Huone ja Merkki kertoo myös kyvystä ja halusta ilmaista omia tunteita ja toteuttaa emotionaalisia tarpeita. Esimerkiksi Kuu AP –kartan 12. Huoneessa ilmaisee halua piilotella tai jopa salailla sydämen ja tunteiden asioita. Joskus kyseessä voi olla ”salarakas”, mutta yhtä hyvin yksilö voi vain haluta ilmaista hellyyttä ja tunteita kahden kesken ja omissa oloissa julkisten tunnustusten sijaan.
 
Seuraavaksi lipsahdetaan hieman aiheesta.
Omalla kohdallani kuluvan AP –vuoden (2009/2010) opettajana on toiminut Pluton oppositio Kuuhun. Pelkästään transiittinakin Pluton oppositio Kuuhun on perinpohjaisesti mullistava ja uudistava, mutta kun siihen vielä lisätään Auringon Paluu –kartan teemat se saa lisää ulottuvuuksia. Marraskuun lopussa vaikuttamasta lakkaavalla 09/10 AP -kartalla Pluto on ollut 5. Huoneessa opponoiden sieltä radixin Kuuta AP –kartan toiveiden ja haaveiden 11. Huoneessa. Lisäksi AP –Mars on ollut 5° päässä radixin Kuusta. Teemoja ovat olleet parisuhteen (Pluto AP:n 5. Huone/ rx 1. Huone) alitajunnasta esiin nousseet asiat ja niiden työstäminen, kuin myös kumppaniin ja suhteeseen kohdistuvat tunteet, odotukset ja ajatukset (rx Kuu yhtymä AP –Mars AP:n 11. Huone/ rx 7.Huone). Vuoden 10/11 AP –kartallani Pluton oppositio rx Kuuhun jatkuu edelleen, mutta tällä kertaa Pluto opponoi AP –kartan 3. Huoneesta (ihmissuhteet, kommunikaatio ja kirjoittaminen) rx Kuuta AP –kartan 9. Huoneessa. Tällä kertaa Pluto-Kuu transiitin teemat liittyvät siis rakkaussuhteen (5. Huone) sijaan 3. Huoneen edustamiin ihmissuhteisiin ja kommunikaatioon, sekä 9. Huoneen uskomuksiin, vakaumuksiin, moraaliin ja tiedon hankkimiseen, työstämiseen ja jakamiseen.  
Kun 09/10 AP -kartan vaikutus hiipuu ensi kuun loppuun mennessä, voimistunee tiedon jakamisen ja työstämisen teemat 10/11 AP -kartan myötä.


 - Emelia | Kommentit (3)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 4.000 (1)
|©2019 Astropohdintoja -blogi | Emelian Auringon Paluut - suntuubi.com