Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Astropohdintoja -blogi

27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Subscribe RSS

 Merkurius
24.10.2010 22:46 | Emelia

Merkurius
 
Merkurius on Linnunradalla toinen planeetta Venuksen lisäksi, joka hallitsee kahta hyvinkin erilaista Aurinkomerkkiä; Kaksosia ja Neitsyttä. Tässäkin on kyseessä vikkelä ja eloisa joustava ilman merkki ja joustava maan merkki.
 
Tässäkin blogissa on käsitelty eri puolilta aihetta Peruuttava Merkurius, joka on varmaan kaikkien tunnetuin Merkuriuksen ilmenemisen muoto.
 
Merkurius hallitsee kahden erilaisen merkin lisäksi siis myös kahta erilaista Huonetta; 3. ja 6. Huonetta. Jälleen jätetään Huoneiden sisältöjen käsitteleminen toiseen ”juttusarjaan”, mutta molemmat täytyy kuitenkin mainita.
 
Merkurius on liitetty perinteisesti kommunikaatioon, puhuttuun ja kirjoitettuun. Merkurius hallitsee siis kirjoittamista, puhumista, kirjailijoita, kirjoja, kirjahyllyjä ja tekijänoikeuksia. Tiedonvälitykseen Merkurius liittyy perinteisesti halliten uutisia, sanomalehtiä ja aikakauslehtiä, mutta myös valuutan liikkuvuus, tietoliikenneyhteydet, satelliitit, matkustus (lyhyet matkat), sanomalehdet ja aikakauslehdet.  Merkuriuksen teemoihin liittyvät myös sormet, käsivarret, kädenliikkeet eli eleet ja kädet, nokkeluus, vitsit ja kepposet, logiikka, muisti ja oppiminen. Merkurius hallitsee myös opettamista ja opettajia. Merkurius hallitsee tiedon jakamista ja välittämistä. Sen piiriin kuuluu myös kaikenlainen taitavuus ja näppäryys, joustavuus, pienet asiat ja esineet, sekä järkeily.
 
Terveyden ja fyysisyyden alueella Merkuriukseen on perinteisesti liitetty mieli ja mielenterveys, mutta myös unettomuus, näkökyky ja silmälasit, hengittäminen, keskushermosto, hermot ja motoriikka, sekä stressi. Merkuriukseen liittyvät hivenaineista molybdeeni ja seleeni, joista molybdeeni vaikuttaa aineenvaihduntaan ja on erittäin merkityksellisessä roolissa mm. alkoholin palamisessa maksassa krapulassa. Seleeni puolestaan suojaa elimistöä haitallisilta aineilta ja ehkäisee tulehdussairauksia. Vitamiineista Merkurius hallitsee tiamiinia eli B-1 vitamiinia, joka on tärkeä ääreishermoston toiminnalle, ja sen puute johtaa pahimmillaan berberitaudin myötä sydämen toimintahäiriöihin ja kuolemaan. Elimistä Merkurius hallitsee kilpirauhasta.
 
Merkuriuksen transiitit:
Tällä hetkellä tr. Merkurius on sekstiilissä Aurinkooni ja kolmiossa Kuuhuni, joten kirjoittaminen ja tämänkaltainen tiedon jakaminen sujuu. ;)
 
Merkurius liikkuu todella nopeasti Auringon ympäri, 88 päivässä, joten sen transiitit ovat myös nopeita. Yleensä Merkuriuksen transiitit liittyvätkin kommunikaatioon, uutisiin, tiedonvälitykseen ja lyhyisiin matkoihin ja maiseman vaihdoksiin, johtuen esimerkiksi työstä. Merkuriuksen kysymyksessä ollessa ei yleensä ole kyse huvi- tai lomamatkoista, vaan matkoihin liittyy uuden oppiminen tai uusien kokemusten hankkiminen. Merkurius voi olla osallisena myös muutoissa, varsinkin Kuun kanssa, vaikka konkreettiset ja suuret muutot liittyvätkin Uranuksen piiriin.


 - Emelia | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
|©2019 Astropohdintoja -blogi | Emelian Auringon Paluut - suntuubi.com