Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Astropohdintoja -blogi

27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Subscribe RSS

 Venuksesta...
21.10.2010 15:51 | Emelia

Roomalaisten sodanjumala Mars oli naimisissa kauneuden, rakkauden, kevään ja hedelmällisyyden jumalattaren Venuksen kanssa. Venuksen kerrotaan syntyneen meren vaahdosta ja kastroidun Uranoksen sukuelimistä. Alkujaan Venus oli kasvillisuuden jumalatar ja viinitarhojen ja puutarhojen suojelija, mutta myöhemmin siihen liitettiin kreikkalaisten Afroditeen liittämiä piirteitä.

Venus hallitsee astrologiassa kahta merkkiä, Härkää ja Vaakaa, sekä samalla siis myös kahta huonetta eli 2. ja 7. huonetta. Näin ollen Venuksella on kaksi erilaista puolta; maallinen, vakaa ja perinteisiin pohjaava sekä ilmava, ihmissuhteita, kauneutta ja toisten kanssa toimimista korostava puoli.

Huomaan jälleen kuinka vaikeaa on käsitellä taivaankappaleen luonnetta sellaisenaan, kun Huoneiden piirteet tuntuvat tunkeutuvan esiin väistämättä. Huoneiden sisällöt ovat kuitenkin niin laajoja aiheita, että niistä saa kokonaan oman juttusarjansa, joten yritän siis välttää sotkemasta Huoneita liiaksi myös tähän.
                                                                
Venuksen kaksi eripuolta tulevat ilmi selkeästi siihen liitetyissä laatusanoissakin. Ensisijaisesti Venus siis liitetään naisiin ja naisiin liitettyihin asioihin kuten kauneuteen, makeanhimoon, anorexiaan, itsen hemmotteluun, herkkyyteen, läheisyyteen, ystävällisyyteen, vetovoimaan, rakkauteen, turhamaisuuteen, sosiaalisuuteen, kohteliaisuuteen, hienotunteisuuteen, joustavuuteen, anteeksiantoon, sensuaalisuuteen, rauhaan, seesteisyyteen, flirttailuun, helppouteen ja harmoniaan. Näiden lisäksi Venus edustaa myös laiskuutta, tasapuolisuutta,taiteellisuutta, arvoja, sivistyneisyyttä ja aistikkuutta.
Kun edellä kuvattuja sanoja vertailee keskenään huomaa selkeästi mitkä niistä ovat lähtöisin Härkää edustavasta Venuksesta ja mitkä puolestaan Vaakaa edustavasta.
               
Miehen kartalla Venus edustaa naista, feminiiniä puolta elämässä, asioissa ja sisäistä feminiinistä animaa hänessä itsessään.
 
Fyysisesti Venus liittyy hiilihydraattien aineenvaihduntaan, Kupariin, Niasiiniin ja E-vitamiiniin, verisuoniin sekä kurkkuun. Näistäkin näkyy selkeästi Venuksen liittyminen sisäisiin ja ulkoisiin asioihin;  hiilihydraattien aineenvaihdunta liittyy sekä ruokavalioon että ulkoisiin ominaisuuksiin (paino) , niasiini, kupari, e-vitamiini ja verisuonet puolestaan toimivat sisältä ja ulkoa ihon ja elimistön hyvinvoinnin hyväksi ja kurkun hyvinvoinnin voidaan ajatella liittyvän ”kauniiseen ääneen”.
 
Venus liitetään yleensä niin kiinteästi ihmissuhteisiin ja rakkauteen, että sen yhteydessä unohdetaan sen toinen puoli eli talous, omaisuus, omistamisen ilo ja nauttiminen. Usein AP –kartoillakin Venukselle asetetaan hurjasti odotuksia rakkauden alueella ja petytään kun unelmien prinssi/ prinsessa ei vuoden aikana ilmestykään ovelle – samalla saatetaan unohtaa että onkin tullut tehtyä isompia hankintoja, ostettua asunto tai perittyä omaisuutta. Molemmissa tulkinnoissa on pohjimmiltaan kyse vakaudesta ja turvallisuudesta. Venus liittyy myös elämän mukaviin ja nautinnollisiin asioihin, eikä rakkaus kuulu aina niihin.  
 
Venus transiitit..
Venuksen transiitit ovat nopeita ja kestävät keskimäärin päivän, niistä voi nähdä hetkittäisiä tunnelmia tai ne voivat ilmentää vaikkapa jonkin huonekalun ostoa, kodin siivousta tai sisustamista, hetkeä jolloin kauneus tai tietyt arvot ovat tapetilla. Kuten Marsinkin kohdalla, Venuskin toimii usein osana isompia kokonaisuuksia ja transiittikuvioita.


 - Emelia | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
|©2019 Astropohdintoja -blogi | Emelian Auringon Paluut - suntuubi.com