Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Astropohdintoja -blogi

27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Subscribe RSS

 Uranuksesta...
02.10.2010 15:56 | Emelia

Jatketaanpas näiden ”avainsanojen” parissa… Koska aloitettiin Saturnuksesta, joka siis hallitsee 10. Huonetta, on seuraavana sitten 11. Huoneen ja Vesimiehen hallitsija Uranus.
Tämäkin taivaankappale on saanut viime aikoina runsaasti huomiota liikkeillään eli transiiteillaan. Tällä hetkellä Uranus peruuttelee yhdessä Jupiterin kanssa Kalojen viimeisillä asteilla ja on ollut osallisena tämän vuoden isossa teemassa eli Suur-Ristissä.
Heti alkaessani miettiä Uranukseen liittyviä asioita ja teemoja huomasin sen luonteen nousevan esiin. Samaan tapaan kuin Saturnuksesta kirjoittaessa alkoi hitaasti pohtia asioita, Uranuksen teemat tempasivat mukaansa ja siitä on helpompi kirjoittaa.
Uranuksen sanotaan olevan yllätysten ja nopeiden muutosten planeetta, joka hallitsee mm. hermostoa. Kun Saturnus edustaa hidasta ja kärsivällistä kehityksen ja kasvun prosessia, Uranus toimii arvaamattomasti, yllätyksellisesti ja nopeasti. Kun Saturnus haluaa rajoittaa ja kohtuullistaa asioita, Uranus individualismin ja vapauden planeettana vastustaa kaikkia itseilmaisun rajoituksia ja esteitä. Uranus on se, joka saattaa ”vetää maton jalkojen alta”, se on hyvin sähköinen ja latautunut, ulospäin suuntautunut, edistyksellinen ja jopa radikaali muutoksen indikaattori. Uranus korostaa yksilöllisyyttä, ainutkertaisuutta ja riippumattomuutta.  
Uranuskin toimii kahtalaisesti, positiivisesti ja negatiivisesti. Positiivisesti se antaa vauhtia ja potkua kaikenlaisille projekteille, asioille ja tapahtumille – negatiivisesti se kamppaa huonosti suunnitellut suunnitelmat, hätäiset päätökset ja väärät kuvitelmat pakottaen tarkistamaan tilanteen. Uranukseen liitetään kaikenlaiset vaihtelut (kuten Kuuhunkin) joten se on usein osallisena kun muutetaan, muutetaan kauemmaksi (ulkomaille asti) tai matkustetaan kauas.
Yleensä Uranukseen liittyvät asiat ovat lopputulokseltaan aina positiivisia, vaikka lopputulokseen päästäkseen voikin olla tarve käydä läpi negatiivisia tilanteita tai olosuhteita. Jos Uranus aiheuttaa ahdistusta tai ylimääräisiä jännitteitä, on kyse yleensä haluttomuudesta muuttua ja tilanteiden muutoksen vastustuksesta.
Uranus, kuten Plutokin, liittyy muodonmuutoksiin eivätkä asiat voi pysyä ikuisesti samoina, vaikka kuinka haluaisimme.
Vesimiehen hallitsijana Uranukseen liitetään kaikenlaiset uudet keksinnöt, oivallukset, uudistukset ja edistyksellinen kehitys.
11. Huoneen hallitsijana Uranus hallitsee toiveita, haaveita ja uusia asioita, ystäviä ja tuttavia. 11. huoneeseen liittyy sanonta ”on uskottava uskomattomaan, että siitä tulisi totta”.
Uranus hallitsee mystiikkaa, kaikkia okkultismin muotoja ja myös astrologiaa. Astrologiaa ei voida hahmottaa ilman Uranuksen intuitiivista kykyä hahmottaa laajoja ja monimutkaisia kokonaisuuksia. Uudet keksinnöt ja sitä kautta lääketieteelliset ratkaisut ovat myös Uranuksen aluetta.
 
Uranus transiitteissa
Transiittina Uranus ei toista itseään, toisin kuin muut hitaammat taivaankappaleet, se toteuttaa itseään villinä korttina, eikä junnaa paikoillaan.  Parhaimmillaan Uranus tarjoaa upeita ”kerran elämässä” tilaisuuksia, joihin tulee tarttua heti ja miettimättä.
Auringon Paluu –kartalla Uranus kiertää kartan kaikkien huoneiden kautta n. 15 vuodessa koko kartan ympäri.
Kuten täällä blogissanikin olen kertonut, oli minulla konkreettinen kokemus Uranuksen kolmiosta Askendenttiini keväällä, kun kaaduin luistinradalla ja ”minulta meni jalat alta” ja ranne murtui. Tuolloin tr. Uranus oli tarkassa neliössä Askendenttiini, oppositiossa Merkuriukseen ja Plutoon (orbi 2 astetta), kolmiossa Keskitaivaalle ja Neptunukseen(orbi 3astetta), sekä sekstiilissä Saturnukseen (orbi 2 astetta). Ja samaan aikaan Kaloissa olivat tr. Aurinko, Kuu, Venus, Jupiter, Neptunus ja Chiron oppositiossa Aurinkooni (orbit 1-6 astetta).
Se pysäytti konkreettisesti julkisen minäni kun en pystynyt/jaksanut liikkua kipsin kanssa ihmisten ilmoilla (Askendentti). Työt sain unohtaa kokonaan pariksi kuukaudeksi, eikä niitä sen jälkeen sitten puoleen vuoteen ollutkaan. Pysähtyminen pakotti katsomaan monia asioita uudella tavalla ja uudesta näkökulmasta, eikä se kaikki ollut mitenkään nättiä. ;)
–Hyvää oli kuitenkin että ranteen murtuman seurauksena löytyi syy minua koko talven vaivanneeseen väsymykseen, hemoglobiinini oli todella alhainen, Uranukseen voidaan liittää myös lääketiede, ja syyn selviäminen auttoi löytämään myös ratkaisun. Toinen tämän tapauksen paljastama asia oli omien luitteni heikentynyt vahvuus eli osteoporoosio, johon siihenkin sain sittemmin lääketieteellisen ratkaisun.
Nyt kun Aurinko ja Saturnus olivat samaan aikaan Uranuksellani (1.10.10) allekirjoitin työsopimuksen puoleksi vuodeksi ja aloitin uudelleen työt. Työt alkoivat vanhassa tutussa paikassa, mutta työnkuva tulee olemaan vaihteleva ja muuttuva. Samaan aikaan minulla oli myös Kuun Paluu.


 - Emelia | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
|©2019 Astropohdintoja -blogi | Emelian Auringon Paluut - suntuubi.com