Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Astropohdintoja -blogi

303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

Subscribe RSS

 Saturnuksesta..
28.09.2010 20:01 | Emelia

Meillä oli jälleen Jyväskylässä Astrologiasta kiinnostuneiden kanssa tapaaminen viime lauantaina ja keskusteluissa nousi jälleen esiin taivaankappaleisiin ja huoneisiin liitetyt määritelmät, niiden sisällöt ja merkitykset. Totesimme yhdessä että liian usein käytämme aina samoja ja liian rajoittuneita ja negatiivisia avainsanoja etsiessämme tulkintaa ja merkityksiä.
Tällä hetkellä on pinnalla runsaasti erilaisia teemoja ja yksi jos toinenkin taivaankappale muodostaa henkilökohtaisille kartoille transiitteja ja aspekteja, joten on voi olla hyvä avata niiden sisältöä, luonnetta ja merkityksiä juuri nyt.
Ja kuinka ollakaan, ajattelin aloittaa ihanasta ja haastavasta Saturnuksesta.
Yleensä astrologiasta kiinnostuneiden keskuudessa nimetään kaksi keljuinta ja ikävintä taivaankappaletta transiitteineen ja ne ovat Saturnus ja Pluto. Täytyy myöntää, että todella haasteellisia niiden transiitit yleensä ovat, vaatien aina jonkinlaisia muutoksia.
 
Saturnus hallitsee Kauriin merkkiä ja 10. huonetta, se on siis kartalla toiseksi tärkeimmän Akselin (Askendentin jälkeen) hallitsija mikä korostaa sen merkitystä. Saturnus on rajoittava, kurinalainen ja konkreettinen taivaankappale. Se hallitsee rakenteita, perusteita, yhteiskunnallista asemaa, kunnianhimoa, konkursseja ja skandaaleja. Saturnus on patriarkaalinen eli se edustaa myös isää ja arvovaltaisia tahoja. Saturnus on kuoppa, johon astuessa ihminen menee polvilleen – erhe josta opitaan.
Saturnukseen liittyy pitkäjänteinen työskentely ja virheistä oppiminen. 10. Huoneen hallitsijana se liittyy pitkiin elämänkin kestäviin projekteihin kuten uraan, elämänpäämääriin, arvoihin ja konkreettiseen suorittamiseen. Saturnuksen hallitsemat Kauriit toteuttavat itseään usein työn kautta ja omakohtaisesti olen tuntenut monia Kauriita joiden elämää työ on hallinnut todella paljon, aina työnarkomaniaan asti. Yhteiskunnallisesti se liittyy politiikkaan, yhteiskunnalliseen valtaan ja päättäjiin.
Saturnukseen liitetään yleensä rajoittaminen ja estäminen. Kun Jupiter tuo tullessaan laajentumisen, uusia asioiden, onnistumisten ja onnenpotkujen myötä jopa utopistisia illuusioita, Saturnus muistuttaa kohtuullisuudesta, sekä kykyjen ja voimavarojen rajallisuudesta. Joskus tuo muistutus tulee myös sairauden muodossa, jos syystä tai toisesta omat voimavarat on ylitetty. Joskus Saturnus tuo tullessaan hyvin negatiivisia tuntemuksia, jopa pelkoja, mutta yleensä se vain lisää vastuuta ja velvollisuuksia.
 
Tällä hetkellä tr. Saturnus liikkuu Vaa’assa, jota hallitsee Venus. Venukseen ja Vaakaan liittyy kauneus, ihmissuhteet ja talous. Juuri nyt Saturnus hillitsee Vaakojen lisäksi myös mm. remonttien ylimitoitusta ja suurellisia taloudellisia toimia.
Tähän sijaintiin liittyviä ajankohtaisia sanoja: Finanssivalvonta, jääviys, taloudelliset ja päätökselliset sidokset jne.
 
Saturnus transiittina
Yleensä transiitit toimivat suoraan ulkoa tai ovelasti sisältä päin.
Ensimmäisenä Saturnuksesta transiittina voidaan siis sanoa jarrutus ja vakautus. Omalla kohdallani tr. Saturnus on tällä hetkellä rx Uranuksellani ja kaikkien asioiden eteneminen on todella hidasta ja tahmeaa. Välillä asiat tuntuvat nytkähtävän vähän kerrassaan eteenpäin, mutta kaiken aikaa joudun vain odottamaan ja odottamaan. Samaan aikaan Saturnus myös neliöi rx Kuutani, joten hermot ovat välillä aika kireällä.  
Tässä siis Saturnuksen ulkoisen transiitin vaikutus, joka toimii suoraan ja jonka vaikutuksen voi nähdä selvästi. Toinen transiitin tapa toimia tulee sisältä, eikä sitä aina osaa havaita, huomioida tai ainakaan ymmärrä heti.
Syntymäkartallani Saturnus on 22° Härkää, 4 .Huoneessa ja asteen tarkassa yhtymässä IC –Akseliin.  Rx Saturnus ja Uranus ovat toisiinsa puolitoistaneliössä eli 150° aspektissa ja rx Saturnus ja Nousumerkkini ovat kvinkunssissa toisiinsa nähden.
Puolitoistaneliö on jännitteinen aspekti, joka toimii kriittisesti ja purkavasti, usein ihmissuhteiden alueella – kvinkunssiin liittyy puolestaan asioiden tarkistukset ja ongelmointi myös mahdollisesti ihmissuhteiden alueella.
Kuu on nyt kulkenut Härässä ja ylittäessään IC-Akselini ja Saturnukseni, se samalla siis kosketti myös kaikkia noita em. kuvioita. Kuun vaikutuksethan ovat aina sisäisiä ja privaatteja, tuulahduksia ja tunteita, jotka tulevat ja menevät. Kun Kuu kosketti Ic –Akselia ja Saturnusta se laukaisi samalla syntymäkartan tekijät.  Eli Kuun liike nosti esiin vaihteeksi negatiivisen käsitykseni itsestäni ja turhautumisen itseeni ihmissuhteissani. Pahimmillaan tuloksena voisi olla ja on ollutkin vahva itseinho ja tyytymättömyys.
 


 - Emelia | Kommentit (2)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
|©2019 Astropohdintoja -blogi | Emelian Auringon Paluut - suntuubi.com