Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Astropohdintoja -blogi

27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Subscribe RSS

 Vähän mennyttä ja vähän tulevaa...
21.12.2017 11:48 | Emelia

Katsaus kuluneeseen vuoteen ja kurkistus tulevaisuuteen, vuoteen 2018…

Minulla on ollut tapana täällä blogissa tehdä tässä kalenterivuoden päättyessä jonkinlainen yhteenveto kuluneesta vuodesta, vähän kertoa millaista on ollut ja kurkistaa tulevaisuuteen.

Tällä kertaa ei ole tulkinnoista juurikaan kerrottavaa, koska olen tehnyt niitä niin vähän. Keväällä oli tietty pyrähdys, kun mainostin juuri ennen hintojen nostoa ja tilauksia tuli, mutta niin vähän ettei niistä kannata erikseen mainita. Edellisenä syksynä keväälle 2017 suunnitellut kurssit jäivät toteutumatta, kun ilmoittautumisia ei ollut.

Kesän aikana koetin saada jonkinlaisia verkkokursseja aikaiseksi, mutta kiinnostus niihinkin oli kovin vähäistä. Kiitokset kuitenkin niille muutamille innokkaille, jotka ovat s-postitse kanssani viestitelleet ja kurssipaketit ostivat.

On huomattavaa, että taloudellinen ja myös henkinen/ yhteiskunnallinen tilanne näkyy hyvin selkeästi tässä ajassa. Omalla kohdallani Saturnus on pitkin kulunutta kalenterivuotta junnannut Askendenttini tuntumassa ja sekstiilissä Keskitaivaalleni, kvinkunssissa Iclle ja Saturnukseeni kuluttaen niin henkisiä, fyysisiä ja taloudellisiakin voimavaroja. Nykyisessä tilanteessa on oltava hyvin varovainen kaikenlaisissa tekemisissä, sillä aiemmin helppo kevytyrittäjyys on nyt tehty aika hankalaksi ja saa olla varovainen, ettei sivutoiminen harrastus tule ”leimatuksi” oikeaksi yrittäjyydeksi.

Olen nyttemmin luopumassa edellä kuvatuista "verkkokursseista" ja tarjolla onkin nyt suomenkielisiä materiaalipaketteja pdf-muodossa sähköpostiin. Näistä tietoa löytyy jo FB-sivuilta (Emelian Auringon Paluu tulikinnat) ja päivittelen tänne sivuillekin tiedot kunhan vain ehdin. Ja mikäli jollakulla on halukkuutta opiskella ohjauksella netin/ sähköpostin välityksellä, voidaan näistäkin asioista aina keskustella erikseen...


 

Vain noin vuorokausi Saturnuksen siirryttyä Kauriiseen, sen perässä siirtyy myös Aurinko Kauriiseen tänä iltana 21.12.2017 kello 18.27 meidän aikaa ja meillä on siis Talvipäivänseisaus. Vuoden lyhyin päivä, vähiten valoisaa aikaa.

Joissain kirjoituksissa tätä on kuvattu pitkästä aikaa ankeimmaksi ajankohdaksi, kun Aurinko on yhtymässä Saturnukseen Kauriissa, mutta enpä tiedä. Aurinko on kontaktissa Saturnukseen monta kertaa vuodessa ja ohittaa sen nopeasti vuosittain (yhtymässä), joten eipä nyt kovin ihmeellinen tapahtuma. Valoa kohti tässä kuitenkin mennään.

Talvipäivänseisaus on täällä meillä, pohjoisella pallonpuoliskolla, erityisesti yksi neljästä merkityksellisimmistä taitekohdista. Tuolloin Aurinko ylittää jälleen Kauriin kääntöpiirin ja siirtyy pikkuhiljaa kohti pallon pohjoista puolta ja vihdoin valon määrä täällä alkaa jälleen lisääntyä. Jo viikonloppuna päivä on muutaman minuutin pidempi ja ensi viikolla eron toivottavasti huomaakin. Ainakin täällä Keski- Suomessa on ollut jo useamman viikon todella pilvistä ja runsaasti lumisateita, joten lisää päivänvaloa on jo kaivattukin.

Astrologinen vuosihan jakaantuu neljään taitekohtaan, joista astrologinen uusivuosi on Oinas ingressi, Vernal Equinox /Kevätpäiväntasaus keväällä,jolloin Aurinko ylittää ekvaattorin ja Kesäpäivänseisaus/Summer Solstice juhannuksen tienoilla toinen taitekohta, Syyspäiväntasaus / Autumnal Equinox syksyllä alkaa lyhentää päivää ja Talvipäivänseisaus / Winter Solstice siis viimeisenä. Luonnon ja Maan kiertokulkuun perustuvassa astrologiassa kalenterivuodella ei siis ole mitään muuta merkitystä kuin vuosilukujen ilmoittaminen. Nämä kaikki neljä ajankohtaa ilmaisevat Auringon siirtymisen johtavien merkkien ensimmäisille asteille ja aktiivisen ajankohdan alkua.

Astrologisesti Talvipäivänseisauksesta alkaa vasta vuodenkierron viimeinen neljännes, eli Kauriin, Vesimiehen ja Kalojen (Huoneet 10.-12.) aikakausi. Eli samaan aikaan kun tarkastelemme kalenterivuoden alkua, voidaan tehdä myös yhteenvetoa menneestä ja suunnitella tulevaa, joka alkaa kevään ensimmäisestä päivästä, Oinas ingressistä.

Auringon ja Kuun kierrot jätän nyt väliin, niitä voi kukin seurailla omasta almanakastaan.


Seuraavaksi taivaan tulevia tapahtumia, alkaen tästä päivästä vuoden 2018 loppuun…

Saturnus on siis vaihtanut merkkiään ja siirtynyt 20.12.2017 Kauriiseen aamulla ja viipyy siellä noin 2,5 vuotta. Saturnus ei ehdi vuoden 2018 aikana kovin pitkälle Kauriissa, sillä se lähtee peruuttamaan huhtikuun neljännellä viikolla, 18.4.2018 Kauriin 9 asteesta 09’ ja peruuttelee koko kesän aina takaisin Kauriin 2 asteeseen 33’ ja lähtee jälleen etenemään vasta 6.9.2018. Saturnus siirtyy retronsa varjoalueelle jo tammikuun kolmannella viikolla ja pääsee jälkimmäiseltä varjoalueelta pois muutama viikko ennen vuoden 2018 loppua, joten peruuttelun teemat kattavat siis lähes koko vuoden. Vuonna 2020 Saturnus siirtyy Vesimieheen ensin maaliskuussa, mutta palaa sitten Kauriin puolelle retronsa aikana ja lopullisesti vaihtaa merkkiä Vesimiehen puolelle 2020 joulukuussa näihin aikoihin.

Haastava Saturnuksen junnannut tilanne Jousimiehen viimeisillä asteilla on varmasti vaikuttanut meistä moneen, eikä vielä oikeastaan tiedä varmuudella millaiset vaikutukset sen siirtymisellä Kauriiseen oikeastaan kullekin tulee tuomaan.

Kaikille joilla Saturnus on Kauriissa tämä Saturnuksen siirtymä tietää luonnollisesti Saturnuksen paluita, mutta sen hitaat ja voimakkaat transiitit kyllä vaikuttavat meihin muihinkin. Täydellisen kierroksensa Saturnus tekee hitaasti 28-29 vuodessa, joten sen paluut kyllä huomataan.

Kauriissa Saturnus on omalla alueellaan ja hallitsemassa merkissään. Vakaana taivaankappaleena Saturnus ja merkkinä Kauris vaatii arvostusta ja tunnustusta. Toisaalta tähän tilanteeseen liittyy myös vahvasti epäonnistumisen ja kasvojen menetyksen pelko myös. Saturnuksen hallitsemat ihmiset voivat olla hyvinkin herkkiä kritiikille ja heille hyväksytyksi tuleminen ja menestys / suosio voivat olla tärkeitä (oppositio Rapu). Saturnus hallitsee vastuuta ja velvollisuuksia, viranomaisia ja harkittuja päätöksiä. Sen alueelle kuuluvat myös pitkäjänteisyys, pitkäntähtäimen suunnitelmat ja projektit, sekä kärsivällisyys tai sen puute.

Saturnus liittyy mm. kohtuullistamiseen, rajoittamiseen, esteisiin, niukkuuteen ja voimavarojen vähenemiseen. Jousimiehessä kulkiessaan ovat nämä menneet ajoittain jopa ylilyönneiksi ja arjen realismi karusti avautunut useille.

Kauriiseen siirryttyään Saturnus saattaa heiluttaa karttakeppiään vielä enemmän, mutta toisaalta aina voi toivoa, että edessä olisi vakaammat ja rauhallisemmat ajat. Vaikka Saturnus rakentaakin perustuksia, ei toivottavasti kuitenkaan muureja. On mahdollista, että erilaisia rajoituksia tulee ja massoja pyritään hallitsemaan säädöksillä ja säännöillä, kun Saturnus on Kauriissa, esimerkkinä vaikkapa eri puolilla maailmaa tapahtuvat internetin käytön vapauteen liittyvät rajoitukset .

Myös ihmisten toiminnan ja valinnan vapautta voidaan rajoittaa monin tavoin. Toisaalta tämä on todennäköisesti myös pitkäjänteisen puurtamisen ja työskentelyn aikaa, kunnes Vesimiehen aikaan voidaan sitten esitellä uusia ideoita, ajatuksia ja kehitelmiä.

Kulkiessaan Kauriissa Saturnus on oma itsensä, koska se on kotonaan. Sen alueelle kuuluvat mm. rakenteet, luusto, ikääntyminen, vanhemmuus ja isähahmot, viranomaiset, päättävät tahot, aiemmin jo mainitut säännöt ja normit, rakennukset ja rakentaminen, valmistelut ja vahvistuminen. Näitä edellä kuvattuja määreitä vasten voi Saturnuksen siirtyminen Kauriiseen tuntua ankealta, tai sitten ei. Katsotaan mitä tuleman pitää.

Ceres on lähtenyt peruuttamaan muutama päivä sitten Leijonan 18 asteesta 12’ ja peruuttelee aina Leijonan 04 asteeseen 56’ ja 11.3.2018 saakka. Leijonassa Ceres kulkee siksi pitkälle kesään asti ja siirtyy Neitsyeen vasta kesäkuun viimeisellä viikolla. Vaakaan Ceres ehtii syyskuun toisella viikolla ja Skorpioniin marraskuun toiseksi viimeisellä viikolla ja jatkaa siellä vuoden 2018 loppuun.

Pallas on puolestaan kääntynyt viime viikolla jälleen kulkemaan eteenpäin Oinaan 25 asteesta 06’ ja kulkee Oinaassa aina 21.1.2018 asti ja siirtyy sitten Härkään. Kaksosiin Pallas ehtii maaliskuun lopussa, Rapuun toukokuun lopussa, Leijonaan 11.7.2018, Neitsyeen syyskuun ensimmäisellä viikolla ja Vaakaan, jossa viipyy vuoden 2018 loppuun, se ehtii marraskuun toisella viikolla.

Juno on juuri siirtynyt Vesimieheen ja viipyy siellä helmikuun loppuun, siirtyen sitten Kaloihin. Oinaaseen Juno ehtii huhtikuun lopussa ja Härkään kesäkuun lopulla. Kaksosiin Juno ehtii syyskuun lopullaa, mutta peruuttaa sitten takaisin Härkään lokakuun lopussa ja peruuttaa vuoden 2018 loppuun mennessä aina Härän 20 asteeseen 35’.

Vesta kulkee tällä hetkellä Skorpionin 17 asteessa ja jatkaa siellä matkaansa aina tammikuun 2018 puoleen väliin asti siirtyne sitten Jousimieheen. Kauriiseen Vesta ehtii huhtikuun alkupuolella, mutta lähtee peruuttamaan toukokuun toisella viikolla Kauriin 04 asteesta 52’ retroillen Jousimiehen 22 asteeseen 09’ ja heinäkuun loppuun saakka, Jousimiehen 22 asteeseen 09’ ja heinäkuun loppuun saakka. Kauriiseen Vesta palaa takaisin syyskuun kolmannella viikolla ja ehtii Vesimieheen joulukuun toisella viikolla.

Lilith (Musta Kuu) kulkee tällä hetkellä Kauriin alussa 04 astetta 35’ ja kulkee hitaasti Kauriissa aina elokuun toiselle viikolle asti, jolloin siirtyy Vesimieheen ja jatkaa siellä aina vuoden 2018 loppuun ja Vesimiehen 16 asteeseen 18’.

Chiron lopetti peruutuksensa joulukuun 2017 alussa ja kulkee tällä hetkellä hitaasti Kalojen 24 asteessa edelleen. Oinaaseen Chiron ehtinee huhtikuun lopussa ja lähtee jälleen peruuttamaan  Oinaan 02 asteesta 24’ heinäkuun toisella viikolla, retroillen aina takaisin Kalojen 27 asteeseen 56’ ja joulukuun 2018 alkuun asti.

Merkurius peruuttelee vielä hitaanlaisesti hetken, mutta lähtee kulkemaan jo ensi viikonloppuna jälleen eteenpäin. Merkurius on peruutellut Jousimiehen lopusta 29 astetta 19’ aina 13 asteeseen asti ja lähtee nyt kulkemaan siellä takaisin päin aina tammikuun toiselle viikolle 2018 asti, jolloin siirtyy sitten myös Kauriiseen. Vesimieheen Merkurius ehtii tammikuun lopussa, Kaloihin 18.2.2018, ja Oinaaseen 6.3.2018. Vuoden 2018 ensimmäinen Merkurius retro alkaa 23.3.2018 Oinaan 16 asteesta 54’ ja kestää aina 15.4.2018 ja Oinaan 04 asteeseen ja 47’asti. Härkään Merkurius ehtii 13.5.2018 ja Kaksosiin 2.5.2018. Rapuun Merkurius siirtyy 12.6.2018 ja Leijonaan 29.6.2018. Merkuriuksen toinen retro alkaa 26.7.2018 Leijonan 23 asteesta 27’ ja kestää aina 19.8.2018 ja Leijonan 11 asteeseen 32’ asti. Vaakaan Merkurius ehtii 22.9.2018, Skorpioniin 10.10.2018 ja Jousimieheen 31.10.2018. Vuoden 2018 kolmas Merkuriuksen peruutus alkaa 17.11.2018 Jousimiehen 13 asteesta 29’ ja jatkuu aina 7.12.2018 ja 27 asteeseen 18 Skorpionia asti. Jousimieheen Merkurius palaa 13.12.2018 ja jatkaa siellä kulkuaan vuoden loppuun.

Venus siirtyy seuraavana Kauriiseen Tapaninpäivänä 26.12.2017 ja kulkee siellä aina 17.1.2018 asti, jolloin juuri ennen merkinvaihdosta Vesimieheen on yhtymässä molempiin Valoihin ja Täydenkuun osana. Kaloihin Venus pääsee 11.2.2018, Oinaaseen 7.3.2018 ja Härkään 31.3.2018. Kaksosiin Venus ehtii vasta 25.4. ja Rapuun 20.5.2018. Leijonaan Venus tulee 14.6., Neitsyeen 10.7. ja Vaakaan 7.8. sekä Skorpioniin 9.9.2018. Peruuttamaankin Venus ehtii vielä vuoden 2018 aikana ja aloittaa retronsa 6.10.2018 Skorpionin 10 asteesta 50’ ja peruuttelee takaisin Vaa’an 25 asteeseen 15’ ja 16.11.2018 asti. Takaisin Skorpioniin Venus palaa 3.12.2018 ja pois peruutuksensa alueelta Venus ehtii juuri joulukuun kolmannen viikon lopulla jatkaen lopun vuotta Skorpionissa.

Mars siirtyi juuri pari viikkoa sitten Skorpioniin ja kulkee siellä, kunnes siirtyy Jousimieheen 27.1.2018. Kauriiseen Mars ehtii 18.3.2018 ja Vesimieheen 16.5.2018. Marsin peruutus alkaa 27.6.2018 Vesimiehen 09 asteesta 13’ ja jatkuu aina Kauriin 28 asteeseen 37’ ja 28.8.2018 asti. Marsin kohdalla kannattaa huomioida, että se on jo sen verran hitaampi liikkuja, että se on pysähdyksissä pari päivään peruutuksensa alussa ja lopussa. Takaisin Vesimieheen Mars pääsee11.9.2018 ja pois varjoalueeltaan lokakuun toisen viikon lopussa. Kaloihin Mars ehtii 16.11.2018 ja kulkee siellä vuoden 2018 loppuun saakka.

Jupiter kulkee tällä hetkellä 7 asteessa Skorpionia ja kulkee Skorpionissa aina 8.11.2018 saakka. Jupiter peruuttelee ensi vuonna jälleen monta kuukautta Skorpionin 23 asteesta 13’ ja 9.3.2018 alkaen, aina Skorpionin 13 asteeseen 21’ ja 11.7.2018 asti. Peruutuksensa alueelta Jupiter pääsee pois lokakuun 2018 toisella viikolla. Jousimiehessä Jupiter kulkee sitten loppu vuoden 8.11.2018 alkaen.

Uranus retroilee parhaillaan Oinaan 24 asteessa kulkee takaperoisesti aina 3.1.2018 asti, jolloin suunta hitaasti muuttuu kaariminuuteissa tammikuun aikana. Asteen verran eteenpäin Uranus pääsee Oinaassa helmikuun 2018 puoliväliin mennessä ja Härkään se vihdoin ehtii (hetkeksi) 15.5.2018. Uudelleen peruuttamaan Uranus lähtee jälleen 8.8.2018 Härän 2 asteesta 34’ ja peruuttaakin sitten takaisin Oinaaseen ja 28 asteeseen 36’ tammikuulle 2019 asti.

Neptunus puolestaan kulkee omaan verkkaiseen tahtiinsa omassa merkissään, Kalojen 11 asteessa tällä hetkellä. Kovin pitkälle tuosta asteesta Neptunus ei vuoden 2018 aikana ehdi, sillä se lähtee peruuttamaan 19.6.2018 Kalojen 16 asteesta 30’ ja kulkee takaperoisesti aina 25.11.2018 ja 13 astetta 42’ Kaloja. Vuoden 2018 päättyessä Neptunus on Kalojen 14 asteessa 04’.

Pluto kulkee tällä hetkellä Kauriin 18 asteessa ja hiipii hiljaa kevään aikana eteenpäin, kunnes lähtee jälleen peruuttamaan 23.4.2018 Kauriin 21 asteesta 17 ja retroilee sitten koko kesän aina 2.10.2018 ja Kalojen 18 asteeseen 45’ takaisin. Peruutuksensa varjoalueelta Pluto ei enää ehdi vuoden 2018 aikana pois.

Kannattaa huomioida, että kesällä heinä- elokuussa 2018 on jälleen siis odotettavissa useita samanaikaisesti peruuttavia taivaankappaleita taivaalla.


Vuoden 2018 Uusikuut ja Täysikuut, sekä pimennykset jakautuvat kuukausille seuraavasti

Uusikuu

Täysikuu

17.1.2018

26°Kauris 54’

 

2.1.2018

11º Rapua 38’

 

15.2.2018

27°Vesimies 03’

Osittainen Auringonpimennys

31.1.2018

11ºLeijona 37’

Täydellinen Kuunpimennys

17.3.2018

26º Kalat 58’

 

2.3.2018

11° Neitsyt

 

16.4.2018

26° Oinas 02’

 

31.3.2018

10º Vaaka 45’

 

15.5.2018

24º Härkä 36’

 

30.4.2018

9° Skorpioni 39’

 

13.6.2018

22° Kaksonen 44’

 

29.5.2018

8º Jousimies 10’

 

13.7.2018

20º Rapu 41’

Osittainen Auringonpimennys

28.6.2018

6° Kauris 28’

 

11.8.2018

18° Leijona 42’

Osittainen Auringonpimennys

27.7.2018

4º Vesimies 45’

Täydellinen Kuunpimennys

9.9.2018

17º Neitsyt 00’

 

26.8.2018

3° Kalat 12’

 

9.10.2018

15° Vaaka 48’

 

25.9.2018

2º Oinas 00’

 

7.11.2018

15º Skorpioni 11’

 

24.10.2018

1° Härkä 13’

 

7.12.2018

15° Jousimies 07’

 

23.11.2018

0º Kaksoset 52’

 

 

 

 

22.12.2018

0° Rapu 48’

 

 


 - Emelia
1. 2. 3. 4. 5.
|Kommentti

                       
Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Yksityinen 
Roskapostisuojaus: Paljonko on kaksi plus neljä?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Ei kommentteja
©2019 Astropohdintoja -blogi | Emelian Auringon Paluut - suntuubi.com