Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Astropohdintoja -blogi

2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Subscribe RSS

 Jupiterin Paluita ja näkökulmia tulkintaan
18.10.2017 22:56 | Emelia

Jupiter ja sen paluu

Allekirjoittaneen Jupiter teki viime yönä (02:44) 12 vuoden jälkeen paluunsa samalle asteelle, jolla se oli syntymäni hetkellä.

Olen vuonna 2013 kasannut aiheesta luentorungon ja esittänyt sen parissakin paikassa. Ja ajattelin tässä vähäsen avata aihetta…

Jupiterin 12 vuoden kierros on mielenkiintoinen siksi, että se on Mars Paluiden jälkeen oikeastaan viimeinen, jota pystyy omassa elämässä seuraamaan ja sen mukaisesti mitä se pitää sisällään.

Nämä Jupiterin Paluut ovat siten merkityksellisiä, että ne asettavat ja osoittavat tulevien 12 vuoden ajanjakson alkua joka liittyy henkisiin ja materialistisiin ylä- ja alamäkiin, kuin myös sosiaalisen tiedostamisen lisäämiseen.

Jupiterin Paluu myös heijastelee tulevia trendejä, tilanteita ja käännekohtia jotka voivat vaikuttaa positiivisesti tai negatiivisesti vakaumuksiin, maailmankatsomukseen ja kokemuksiin, sekä niiden laajentumiseen / kasvuun. Taivaankappaleena Jupiter edustaa näkemyksiämme, ja sen paluu kertoo asemastamme ja suhteestamme muuhun maailmaan.

Jupiteriin usein liitettyjä sanoja ovat laajentuminen, kasvu, lisääntyminen, avartuminen, runsaus, liiallisuus, liioittelu, inflaatio, tuhlaavuus, varakkuus, menestys jne. ja kaikissa näissä on myös negatiiviset puolensa. Jupiteriin liittyy myös anteliaisuus, tutkimus, oppiminen, armo ja armeliaisuus, jalomielisyys, filosofia, vakaumukset, itsensä kehittäminen, itserakkaus, onnekkuus jne. joten iso taivaankappale sisältää teemoja laidasta toiseen.

Ensimmäinen Jupiterin Paluu tapahtuu n. 12 vuoden iässä ja merkitsee tavallisesti viimeistään lapsuuden loppua sekä puberteetin alkua, kasvua kohti aikuisuutta. Tässä vaiheessa käydään koulua ja opiskellaan, mutta myös saadaan elämänkokemuksia ja lapsuuden pienemmät perhekeskeiset ympyrät laajentuvat, tulee uusia ihmissuhteita ja kumppanuuksia jne. ja elinpiiri laajentuu.

Jupiterin toinen Paluu tapahtuu n. 24 vuoden iässä, jolloin ollaan jo hyvän matkaa kuljettu aikuisuudessa, toiset valmistuvat ammatteihin, toiset löytävät vihdoin oman polkunsa ja lähtevät opiskelemaan, aikuisuuden ihmissuhteet muodostuvat, parisuhteet, perustetaan perheitä jne.

Näitä 12 vuoden välein tapahtuvia elämänkäännekohtia taaksepäin tarkastelemalla voidaan nähdä kuinka eri elämänvaiheissa juuri Jupiterin Paluu on ollut mukana ja osallisena tapahtumissa.

Jupiterin paluuta voidaan tulkita usealla erilaisella tavalla;

1.      Jupiterin paluu-karttana suhteessa syntymäkarttaan

2.      Jupiterin yhtymänä omaan Jupiteriin

3.      Jupiterin transiitteina Jupiterin Paluulle

4.      Jakamalla Jupiterin kierros 12 jaksoon

Näistä vaihtoehdoista itse tarkastelen tavallisesti Jupiterin Paluuta suhteessa syntymäkarttaan, sekä Jupiterin transiitteja omalle paluulleen, mutta myös Jupiterin Jaksot ovat mielenkiintoisia.

Jupiter viihtyy yhdessä merkissä noin 12 kuukautta ja se peruuttaa vuosittain jonkin aikaa.

Jupiter, sen liike, sijainti ja paluu, heijastelevat henkisyyttä (spirit), vakaumuksellisuutta, näkökulmia, ajattelumalleja ja tunteita. Kuinka suhtaudumme elämään ja katsomme maailmaa.

Tätäkin paluukarttaa tarkastellaan ja tulkitaan samaan tapaan kuin muitakin, sillä erotuksella vain, että se heijastelee 12 vuoden periodia elämäntaipaleella. Kartta tehdään sille sijainnille, jolla paluun hetkellä ollaan, mutta muuttojen yhteydessä voidaan tarkastaa tilanne ja tehdä uusi kartta uudelle sijainnille.

Myös Jupiterin Paluulla on kartan energisin kohta sen Nousu, eli Askendentti, joka määrittelee periodin luonnetta ja kiinnostuksen kohteita. Askendentin merkki tarjoaa aina tietynlaisen näkökulman asioihin, ja erityisen mielenkiintoinen se on, jos omalla kartalla ei ole tekijöitä ao. merkissä.

Käyn tässä aluksi vähän läpi edellistä Jupiter Paluutani, koska taaksepäin on aina helpompaa katsoa kuin tulevaisuuteen.

Allekirjoittaneella oli edellisen Jupiterin kierroksen (2005-2017) varsinaisen paluun Askendentti Kauriissa, kolmiossa radixin Saturnukseen Härässä (Jupiter Paluun 2. Huoneessa) ja melkoisen raskassuoutuinen periodi tuo olikin. Runsaasti hitaita ja raskaita transiitteja, hitautta asioissa, vastustusta, pettymyksiä ja pysähtyneisyyttä, ja aivan viime ajat sitten myös vahvaa Saturnuksen vaikutusta. Radixilla Kauriista ei löydy mitään, se on 1. Huoneen ”komerossa”, mutta vastapäätä 05 astetta Rapua minulla on Kuu, ja tämän Jupiter Paluun 6. Huoneen kärki osui tarkalleen Kuulleni. Askendentin sijoittuminen kuitenkin radixin 1. Huoneeseen merkitsi henkilökohtaisen kasvun kannalta merkityksellistä ajanjaksoa.

Myös Solmut olivat ihmissuhteitten alueella tuolla paluulla, Yläsolmu Oinaassa 1. Huoneessa ja Alasolmu Vaa’assa 7. Huoneessa.

Jupiter oli (2005-2017) paluunsa 8. Huoneessa, aivan kuten radixillakin, tehden pääaspekteina ainoastaan Uranukseen kolmion, sekä neliön Chironiin ja Onnen Pisteeseen. Kontaktit Onnen Pisteeseen viittaavat aina kerran elämässä kohtaamisia ja tilaisuuksia, ja näitä on tässä ollut todellakin. Edellä mainittuihin taivaankappaleisiin liittyvät asiat, tapahtumat ja ihmiset ovat selkeästi olleet viimeisten 12 vuoden periodin keskeisiä tekijöitä. Syntymäkartallani Jupiter ei kuitenkaan tee aspekteja Chironiin tai Uranukseen, joten nämä kontaktit ovat enemmän ulkoisia ja maailmallisia, kun taas radixin Jupiterin ja Onnen Pisteen yhtymä (orbia 5 astetta yli merkkirajan) toi kerran elämässä tilaisuuksia useammankin kerran ja toimi henkilökohtaisemmalla tasolla. Ja tällä paluulla Onnen Piste vielä yhtymässä Jupiter Paluun Askendenttiin antoi sille erityisen energialatauksen.

Jupiterin alueen eli 9. Huoneen kärki osui kriittisesti Skorpionin 29 asteeseen, ja täytyy myöntää ajattelutapani ja näkemykseni monista asioista, sekä vakaumukseni ovat näiden vuosien aikana muuttunut, osa parempaan ja osa huonompaan suuntaan. Aurinkoni hallitsija Merkurius 03 astetta Jousimiestä 30’ oli Jupiterin alueella 9. Huoneessa ja hyvin tarkasti neliössä Aurinkooni (Neitsyen 2 asteessa), ja kuvaavaa onkin että olen viimeisten vuosien aikana opiskellut paljon itseäni kiinnostavia aiheita, kirjoittanut, ohjannut ja luennoinut liittyen omaan maailmankatsomukseeni, astrologiaan.

Jupiter Paluun tulevaisuuden, päämäärien ja tavoitteiden alue, eli Keskitaivas, Mc, oli Jupiterin alueella eli Jousimiehessä ja Pluto kulki tuolloin Jousimiehen lopussa myös, lähestyen radixin Askendenttiani. 11. Huoneen kärki oli tuolla Jupiter Paluulla tarkasti syntymäkartan Askendentilla ja Venus 27 Jousimiestä 11. Huoneessa Galactisen Keskuksen tuntumassa. Ihmissuhteissa muutoksia ja monenlaisia vaiheita.

Ensimmäinen radixin Nouseva taivaankappale on Antivertex Vesimiehen lopussa ja toisena tulee Noususolmu aivan Kalojen alussa. Antivertex selkeästi liittyy tämän periodin ihmissuhteisiin ja kohtaamisiin myös.


Luonnollisesti kun on Jupiterista kysymys, on myös vaarana uppoutua liiaksi yksityiskohtiin ja selitellä liian laveasti… joten yritän pysyä tiiviisti aiheessa ja olla lavertelematta. Joten ei tämän enempää edellisestä periodista, siirrytään katsomaan eteenpäin.

Jupiterin Paluu merkitsee aina myös tr. Jupiterin yhtymää radixin Jupiterille. Tavallisesti kaikkien paluiden kohdalla viimeiset hetket ennen uutta alkua ovat tietyllä tavalla pitkä piimäisiä, kun taivaankappaleet raahautuvat balsamisessa vaiheessa kohti uutta, mutta vielä päätellen vanhaa.

Uusi alku, yhtymä on aina energisoiva ja virkistävä. Jupiterin kyseessä ollen aiheeseen liittyy vielä oppiminen ja asioiden omaksuminen, omien kokemusten yhdistely osaksi elämänkatsomusta ja vakaumuksia, sekä tiedonjano. Jupiterien yhtymän aikaan kohtaavat menneisyyden opit ja oman henkisen, hengellisen tai filosofisen vakaumuksen ymmärrys, ja siirrytään seuraavalle tasolle. Tämän transiitin aikana on mahdollista aloittaa jotain uutta, kohdata uusia opettajia tai löytää itseä kiinnostavia ihmisiä, joiden avulla aloitetaan uutta kierrosta.

Jupiterin transiitit tarjoavat aina mahdollisuuksia ja tilaisuuksia kasva ja laajentua kyseisellä alueella (Huoneessa/ Merkissä) ja suhteessa taivaankappaleeseen, jota aspektoidaan joko syntymäkartalla tai Jupiterin omalla paluulla.


Allekirjoittanut on viime aikoina siivonnut, järjestellyt ja yrittänyt organisoida elämääni hyvinkin konkreettisesti. Tämä alkoi viime vuoden lopulla, joulukuussa, kun Jupiter tuli noin 10 asteen päähän paluunsa kohdasta. Tuli tarve alkaa muistaa asioita ja yksityiskohtia, sekä laittaa asioita ylös, ei kirjottaen ajatuksia ja mielikuvia, vaan konkreettisesti tehden muistiinpanoja ja yrittäen ratkoa elämää haittaavia hankaluuksia. Toimintapiirinikin laajeni, kun olen käynyt töissä 20 kilometrin päässä, julkisilla. Mistä lienee kyse?

Tällä uudella paluulla (2017-2029) on Nousu (Asc) 05 astetta 22’ Neitsyttä, joten konkreettinen organisointi, kaaoksen ja kokonaisuuksien hallinta, sekä yksityiskohtien muistaminen ovat huomion kohteina.

Tällä Paluulla Askendentti on yhtymässä Aurinkooni (02 astetta 57’), ja vaikka Aurinko jääkin sen taakse, 12. Huoneen puolelle, se on niin lähellä, että se katsotaan nousevaksi taivaankappaleeksi. Aurinkoni saa tämän Jupiter Paluun Askendentilta melkoisen energiapläjäyksen. Askendentti sijoittuu radixin 8. Huoneen alkuun, ja korostanee jaettua ja yhteistä tietoa, sekä opittujen asioiden jakamista.

Elementeissä ja laaduissa tätä karttaa hallitsee yleisesti Johtava Maamerkki eli Kauris, joka kertoo että jatkumo edelliseltä Jupiter Paluulta siirtyy myös tälle paluulle.

Jupiter on paluulla aspektissa molempiin Valoihin, samoin kuin syntymäkartallani. Kuuhun Jupiter tekee semisekstiilin, radixilla näiden kahden välillä on kolmio. Radixilla Jupiter ja Aurinkoni sekstiilissä toisiinsa, tällä paluulla Jupiter on yhtymässä Aurinkoon merkkirajan ylitse (orbia n. 6 astetta) ja vielä tarkemmin yhtymässä Merkuriukseen (Aurinkoni hallitsija) kartan 3. Huoneessa.

Kaikilla paluilla taivaankappaleen aspektit molempiin Valoihin merkitsevät sen toimintaa tietoisella ja tunteiden tasolla, mutta kun aspektit kertautuvat radixilta ne toimivat vieläkin henkilökohtaisemmalla tasolla.

Jupiterin alue, 9. Huone alkaa Oinaan 15 asteesta ja 9. Huoneessa, vakaumusten ja maailmankatsomuksen alueella on jälleen yllätys, yllätys Uranus, väljästi oppositiossa Jupiteriin, Merkuriukseen ja Aurinkoon. Tarkin oppositio on Aurinkoon.

3. ja 9. Huoneen polarisaatio on aina merkityksellinen, koska näiden kahden alueen välillä kulkee vakaumukset, ajattelu ja omien näkökulmien ilmaiseminen.

Tässä jo pelkästään monen tekijän kautta korostuu paitsi edellä kuvattu organisointi ja järjestely, myös viestintä, puhuminen ja kuten kaikkein eniten itse toivon ja unelmoin, kirjoittaminen.

Tämän paluun Akselit sijoittuvat hyvin mielenkiintoisesti. Sen lisäksi, että Askendentti on aivan Aurinkoni tuntumassa, on myös Keskitaivas (Mc) sijoittunut tarkasti Ic:lleni ja yhtymässä Saturnukseeni, antaen oman osansa paitsi kodin myös tavoitteiden, päämäärien ja tulevaisuuden unelmien alueelle, luonnollisesti Jupiter Paluun Ic on radixin Keskitaivaallani.

Jousimiehen merkki löytyy 4. Huoneen, eli kodin alueen ”komerosta”, ja siellä on tr. Saturnus asteen päässä radixin Askendentistani, edustaen järjestystä ja vakautta.

Pluto löytyy 5. Huoneesta ja tuonee intohimoa luovuuteen ja itseilmaisuun, jonka toivottavasti pystyn purkamaan mm. kirjoittamalla.

Vertexin ja Antivertexin muodostama Akseli on sijoittunut siten, että Antivertex on semisekstiilissä radixin Kuuhuni ja Vertex kvinkunssissa, merkityksellisiä kohtaamisia odotettavissa. Vertex 5. Huoneessa, Antivertex 11. Huoneessa.

Onnen Piste on tällä paluulla yhdessä Marsin kanssa tarkalleen radixin Plutolla, Neitsyen lopussa, aivan Merkuriukseni vieressä.

Muutoksenlinja eli Solmujen Akseli on tällä paluulla Vesimiehessä ja Leijonassa. Yläsolmu kulkee 12. Huoneessa Leijonassa ja Alasolmu 6. Huoneessa Vesimiehessä. Jälleen Neitsyeenkin liitetyt organisointi ja yksityiskohdat, okei jopa se pilkun viilauskin, nouseva esiin 6. Huoneen teemojen kautta arkisissa rutiineissa ja tavoissa, sekä Alasolmun kautta muutoksen tarpeena. Yläsolmun sijoittuminen 12. Huoneeseen voi merkitä toiminnan olevan tiedostamatonta tai alitajunnasta nousevaa. Suoraa kontaktia Solmuilla ei Jupiteriin tällä kartalla ole.


Tässä on nyt esitelty muutamia näkökohtia Jupiterin Paluun tulkintaan. Tämä kartta on siis voimassa seuraavat 12 vuotta – aika joka voi tuntua massiiviselta ja ajallisesti samojen teemojen käsittely pitkän periodin ajalla turhauttavalta. Siksi esittelen tähän lopuksi vielä yhden näkökulman (paluukartan ja yhtymän) lisäksi, jonka avulla seuraavat 12 vuotta voidaan palastella pienemmiksi (12) periodeiksi.

Jupiterin Paluun ensimmäiset n. 12 kuukautta edustavat pohjustusta ja uusiin asioihin paneutumista. Uudet mielenkiinnonkohteet ovat jännittäviä ja kiinnostavia. Löydetään uusia asioita ja rakennetaan perustaa tulevalle jaksolle.

Jupiterin Paluun -kartta voidaan jakaa 12 jaksoon, joita tarkastellaan samaan tapaan kuin vaikkapa Auringon Paluuta, jolloin sen vaikutusaika on noin 12 kuukautta, Jupiterin Paluusta siihen hetkeen, kun Jupiter on kulkenut 30 astetta ja tulee seuraavaan merkkiin, samaan asteeseen jolla se on syntymäkartalla. Tälle hetkelle voidaan luoda oma uusi Jupiterin Paluu-kartta, jolla on omat Akselinsa ja Huoneensa, sekä aspektit taivaankappaleiden välillä.

Tätä uutta karttaa voidaan tarkastella samaan tapaan kuin muitakin paluita suhteessa syntymäkarttaan, mutta myös suhteessa varsinaiseen Jupiterin Paluuseen.

Alkuperäinen Jupiterin Paluu- kartta ja sen teemat säilyvät näin punaisena lankana koko periodin ajan, mutta uudet Jupiterin jaksot kertovat jupiteriaanisista mielenkiinnonkohteista lyhyemmillä aikajaksoilla tuoden ajanjaksoon lisää moniuloitteisuutta.

Allekirjoittaneella Jupiterin toinen jakso alkaa vuoden kuluttua 18.11.2018. Kartan Nousuksi (Asc) tulee Leijonan 13 astetta (Jupiterin dekanadissa) ja Keskitaivas (Mc) tulee Oinaan 12 asteeseen (Auringon dekanadissa).

Paitsi että Akselit ovat kolmiossa toisiinsa, on myös tämän jakson Keskitaivas alkuperäisen Jupiter Paluun 9. Huoneen kärjen tuntumassa. Jupiterin alueista 9. Huone alkaa 15 asteesta Kaloja ja sieltä löytyy tällä kertaa Chiron. On mahdollista, että vakaumusta on muutettava tai se muuttuu, jalostuu henkisten haavojen ja herkkyyden noustessa pintaan, varsinkin kun Jupiter on kolmiossa Chironiin.

Jousimiehen merkki löytyy 5. Huoneen ”komerosta”, koska huoneenkärki on Skorpionin 28 asteessa, ja Jupiter on siis 01 astetta Jousimiehessä.

Tälläkin kartalla Jupiter on Huoneen ja Merkin ylitse yhtymässä Aurinkoon, näyttävät kulkevan kuin veturi ja vaunu peräkkäin, Jupiter 5. Huoneessa ja Aurinko 4. Huoneessa. Tälläkin kartalla Jupiter aspektoi molempia Valoja, tehden neliön Kuuhun.

Jupiterin kontaktit Uranukseen (10. Huoneessa) jatkuvat myös tällä kartalla ja tällä kertaa taivaankappaleet ovat toisiinsa kvinkunssissa, Uranus Oinaan viimeisellä asteella. Myös Jupiterin hallitsemassa dekanadissa.

Viimeisellä asteella on myös tällä kartalla Mars, Vesimiehessä ja neliössä Jupiteriin.

Solmut ovat edelleen 6. ja 12. Huoneissa, mutta nyt Jupiter tekee Yläsolmuun kolmion ja Alasolmuun sekstiilin. Toinen muutoksen tekijä, eli on 6. Huoneessa ja tuonee muutoksia arjen rutiineihin, ehkä elämäntapamuutoksen, ehkä uudenlaisen työympäristön.

Tätä Jupiter Paluun toisen jakson karttaa tarkasteltaessa suhteessa alkuperäiseen Jupiter Paluun karttaan, huomataan esimerkiksi että Jakson 10. Huone imaisee sisäänsä Jupiter Paluun 9. Huoneen, ja Jakson 9. Huone alkaa Jupiter Paluun 7. Huoneesta, jossa Neptunus on kärjellä.


Tässä mahdollisimman tiivistetysti muutamia puolia Jupiter Paluiden tulkintaan. Mikäli et omista astrologista ohjelmaa, jolla laskea oma Jupiter Paluusi ajankohta, löytyy netistä www.horozcope.com , valitettavasti hyvin risainen sivusto, jossa kyllä voi kyseisen kartan laatia. Sivusto vaatii kirjautumisen/ rekisteröitymisen, mutta ei sitten muuta. Jaksoja ei voi tuolla valitettavasti laskea, mutta se onnistuu mm. Solar Fire -ohjelmalla.

Olen tässä kaiken muun ohessa laatimassa myös tulkintapakettia Jupiter Paluista, joten jos kiinnostuit ja haluaisit opiskella itse itsenäisesti lisää, pysy kuulolla, ilmoittelen kun on valmiimpaa.

Mukavaa syksyn jatkoa kaikille!!


( Päivitetty: 18.10.2017 23:35 )

 - Emelia
1. 2. 3. 4. 5.
|Kommentti

                       
Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Yksityinen 
Roskapostisuojaus: Paljonko on neljä miinus kolme?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Ei kommentteja
©2019 Astropohdintoja -blogi | Emelian Auringon Paluut - suntuubi.com